Valborg!

Ja, det ska tydligen vara i dag. Jag förstår inte vars tiden tar vägen, det känns som att allt bara rusar förbi i 200 knyck. Noel blev 8 månader i går och det känns som det var 10 dagar sedan man låg där på förlossningen och fick träffa underverket för första gången. Samtidigt som det känns som att han alltid varit med, underligt det där! Om 4 månader ska jag börja jobba igen efter att ha varit ledig i 16 månader och det känns mer än lovligt drygt kan jag tala om. Samtidigt som det säkert kommer kännas skönt med en vardag igen!

Jaja, nog om detta! I kväll kommer VIckan, Lundström och lilla Thea hit på middag, det ska bli trevligt! Vi ska väl se om vi hitta någon majbrasa att besöka också. Vi har tydligen en här, bara en grisblink bort men, det var IOGT-NTO som anordnade den och det kändes inte riktigt som våran melodi!

I morgon vart vi och resten av släkten bjuden på middag ute i Sofiero (Johans farmor och farfar), det blir härligt!

Nä, nu ska jag ta och baka en citronpaj så vi har någon efterrätt i kväll!

Ha en trevlig valborg!


Projekt nedervåning!

I går började Johan dra elen i ena sovrummet där nere så nu ni, nu är vi på god väg!

Tvättstugan är det första som ska bli klart då det nu har varit ganska provisoriskt där inne med ett klinkergolv, en tvättmaskin, en tumlare, gipsväggar och inget tak.
Jag var ganska klar med hur det skulle se ut där inne med det bruna klinkret (som jag verkligen gillar), vita stommar från IKEA ( redan köpta så där finns ingen återvändo), den bruna tapeten med bladen och att det alltså skulle gå i vitt, brunt och beigt men, nu har jag kommit på att det är egentligen ganska tråkiga färger för en tvättstuga. Man vill ju bli glad när man kommer in där så, nu blir det nog vitt och brunt med rosa eller turkosa detaljer. Vad tror ni? Andra färgförslag?

Detta var tanken från början:

Här är golvet om än ganska skitigt! Det ser nästan svart ut på bilden ser jag nu.


Och tapeterna som nu får sitta i gästrummet i stället då dom redan är köpta!


Nu ska jag i väg och luncha med en kompis på stan!

Ajöken.

Long time, no seen (igen).

Ja, sjukan har ännu inte helt släppt taget om oss, var och varannan dag blir man halvrisig igen, det är verkligen tärande att vara sjuk och när man i vanliga fall brukar vara så förskonad så blir det ännu mer påtagligt.

I fredags var vi ju som sagt en sväng på stan och senare på kvällen så låg vi pall och gjorde ingenting.
På lördag fm var jag dålig men, jag vägrade att det skule sätta stopp för våran tripp till trädgårdsmässan. Vi åkte in till stan och började med att kika på markstenshuset vilket var långt i från det förväntningar jag hade på de stället.
Vidare till fritidscentrum för att kolla utemöbler, även det en bedrövelse. Vi kollade på en grupp i teak och svartlackad aluminium men jag sa att jag hellre skulle vilja ha den i teak och vanlig aluminium, alltså inte svartlack. Gubben, som för övrigt såg ut att mer höra hemma på samhall, ansåg däremot att det var stört omöjligt. Eller jo, det skulle gå bra men du vet, då får ni lägga till 5000:- till. Är du galen gubbfan? Näädu tack, du ska se att vi hittar något annat. Tack och bock!
Vidare till Café Viktoria, jacpot, soooom vanligt!
Sen till den största bedrövelsen av dom alla, trädgårdsmässan! Förväntningarna var skyhöga och trots att jag mådde pytonorm så var jag riktigt taggad på att få lite inspiration till tomten. Just när vi sulle gå in träffade vi våra gamla grannar som även dom nyligen byggt hus här i byn och troligtvis var där av samma anledning som vi. Han tyckte i princip synd om oss som skulle betala för att gå in och titta på det obefintliga.
Äsch, han är säkert bara inte intresserad av sånt här tänkte vi men när vi kom in insåg vi att vi skulle ha lyssnat på hans råd. Jag kan ju tänka mig att alla riktiga trädgårdsentusiaster blev våta i brallan av alla häftiga fröer som fanns men, oss imponerade det inte det minsta på. Det var fröer på löpande band, sen kom en liten monter från svenska petuniasällskapet som hade satt upp några tavlor på det allra vackraste av vackra petunior, sen kom ett café (där alla män till trädgårdsentusiaterna satt), sen en monter där en man stod och karvade ut en björn ur en träbit (+ en man som satt i bakgrunden och täljde på något som mest skulle komma att likna en pinne eller möjligtvis en gädda), sen en markstensförsäljare, sedan en krattförsäljare och sist men inte minst en 75årig gaysnubbe med stråhatt som ständigt undare om det var för lite jord i krukorna och krafsade över lite från en annan kruka. F L O P P !
Hem åkte vi, 140 kr fattigare och ruggigt besvikna. Vi satt oss på altanen och käkade melon i solen tills vi skulle till Lisa och Andréas och käka middag, grillat stod det på menyn och det var mumsigt nånting!

Även i dag har jag inte kännt mig på topp men iaf Johan var fit for fight så vi (mest Johan) har försökt att röja på tomten och i kväll har Johan och Danne härjat på nedervåningen så att det går att börja jobba där.

Sammanfattningsvis ändå en helg med fantastiskt väder då vi fått en hel del gjort!

Noel tyckte melon var smarrigt!


Nu på våren tinar allt skräp fram.



Godnatt med er!

Flytet fortsätter.

Finn fem fel.


Friskare.

Jaa, sist jag skrev var jag ju rädd för att magsjukan skulle ta mig men otippat nog så jag slapp den. I stället när jag på kvällen där funderade varför jag frös så stört mycke så tog jag tempen, 40,1 grader. Jag blev hur nojjig som helst och trodde seriöst att min sista stund var kommen. Jag sa åt Johan att väcka mig med jämna mellanrum för att se om jag levde men, han tyckte jag var fjantig. Jag minns när man var liten och ville vara hemma från skolan och sa till mamma att man var sjuk. Mamma tog febern och sa typ 37, 2 grader, det är ingen fara, varpå jag säger joooo, jag har ju jättehög feber. Då säger hon nä, har man 40 grader, då har man jättehög feber.

Har man 40 grader, då har man jättehög feber.

Dessa ord gick på repeat ända till jag somnade (typ 2 sekunder senare).
Som ni antagligen redan förstått så överlevde jag pärsen men rackarns så sprängd man har kännt sig sedan dess.
Jag är typ aldrig sjuk men, nu hoppas jag att jag har haft min beskärda del av sjuka för det här året!

Slänger in en bild på en frisk och busig Noel!


Adios!

Sjuka.

Noel vart ju dyngförkyld för typ en vecka sedan, sen gick det en dag så blir Johan också förkyld.
Dagen efter det blir jag också dyngförkyld och är fortfarande lite.
I lördags tyckte jag Noel verka må lite konstigt, magsjuka.
I går fick Johan världens dundermagsjuka och har legat pall hela dagen.
Nu sitter jag här och skakar som den värsta tänkbara pundaren som utan att tveka skulle döda för lite speed.
Jag fryser som en whippet och ber till hörge makter om att slippa magsjuka.

Nu blir det en dusch och sedan natti natti. (Första gången jag går i säng den här tiden sen jag var typ 12).



Bye.

Tapet eller icke tapet?

Vi har funderat på att sätta en tapet med en glasskiva ovanpå mellan skåpen på ena väggen i köket.



Jag fastnade helt för den här svarta:


Vad tror ni?

En mysig helg!

Igår kväll var vi och Cajsa med fam. bjudna på middag hos Lina och Gotte. En fantastisk god middag och en massa prat senare så var klockan helt plötsligt 2 innan vi styrde kosan hemmåt! I dag har vi först varit inne i stan för att vinka av Fia på flyget då hon åkte till Australien på obestämd tid. Sedan körde vi runt lite och kikade på hus och förvånades över hur folk som har en helt underbar strandtomt låter sina hus (och tomter) förfalla. Om man inte pallar ta hand om det varför inte då sälja det till någon som förvaltar det bättre?
Sedan åkte vi på EM, dracke en kopp kaffe och strosade runt en stund och när jag skulle gå in på toan för att hälla ur kaffemuggarna så satt där en kille i 25årsåldern och pinkade. Jag har aldrig hört någon stamma så som han gjorde (och då tittade jag ändå nyligen på Gareth Gates idolauditiion). De de de de de de de   ä ä ä ä ä ä   uuuupptaget. Jo tack, jag ser det. Prova låsa dörren nästa gång, jag har hört att det är det som är hemligheten. Jag skulle sedan gå och hämta en spegel och när jag på väg tillbaka till kassan ser att den stackaren står i kassan har jag inte mage att gå dit då han, om han är normalt funtad, garanterat skulle finna situation ganska pinsam. Jag sprang därför som ett runt hela affären som ett lallande fån typ 14 varv så att han skulle hinna ut först.
Tillsist begav vi oss hemmåt, väl hemma svängde vi hop en grekisk sallad, baguetter och vitlökssmör till middag. Medans vi satt och åt funderade vi över vad vi skulle göra i kväll. Vi kom tillslut fram till att vi skulle åka in till stan igen, ta en långprommis med hundarna efter strandpromenaden i den fina vädret. Sagt och gjort så packade vi in hela gänget och åkte in till stan igen, tog en härlig promenad och sedan gick vi och satt oss på Café Station och njöt av en citroncheesecake och en latte medan Noel fick sin kvälls gröt. Vid nio började vi åka hemmåt och när vi kom hem var det läggdags och välling för lilleman. Nu sover skatten och jag sitter här, Johan säger att vi ska se film så, det är väl bäst att lyda order.



Ha en fortsatt trevlig helg!

Vilken fantastisk dag!

Dagen började med att jag klev upp i vanlig ordning, morgonbestyrade och gjorde oss i ordning för att bege oss in till stan där vi skulle luncha med Cajsa, Lina och barnen såklart. Jag går ut, sätter Noel i bilen och ska köra i väg och vad tror ni händer? Självklart kör jag fast i gyttjan. Ut, skotta under sand, in, gasa, det börjar spruta sand, ut skotta dit gyttja (kom i håg att detta utspelar sig med klädseln stövlar, inte gummistövlar, jeans och tunika), hoppa lite ovanpå så det ska bli packat, mer sand, hoppa lite till, in, backen, en jävla fart bakåt och jag är lös.
 Full fart mot banken där jag är tvungen betala en räkning, jag kommer in och alla banktanter är upptagna. Jag får stå och vänta i vad som känns som två veckor. Det är 5 före mig men dom hade bokat tid så jag smet före. När det var klart sätter jag mig i bilen och ska då åka in mot stan. PANG säger det och min första tanke var, oj vilken stor snöklump som måste ha lossnat. Jag inser snart att nej Annelie, det är typ sommar nu, det finns inga snöklumpar som sitter fast under bilen. Jag måste gå ut och kolla vad som hänt. Sagt och gjort, jag går ut och kollar. Jackpot, punktering!
Jaha, vad gör man nu? Ringer Johan och svär över att biljävlen har gått sönder och jag tar mig inte till stan. Ringer sedan Lina för att höra om hon kan hämta mig och om jag kan åka med henne till stan men hennes mobil är paj så, jag ringer gotte för han var hemma på fm. Nej, han var nu såklart inte hemma längre så jag sa att då ringer jag hem till er. Nej det går inte, den telefonen funkar inte. Great, kan det bli bättre? Ringer Johan igen och säger att han måste fixa nån som kan hämta mig och inser nu att jag varken har några pengar eller batteri på mobilen.
Fia som tur är inte har hunnit åka till Australien än kommer efter en stund och hämtar upp mig (och packningen, Noel och hundarna. När jag ska stänga bagageluckan så slår jag den rätt i skallen på mig så jag får en gigantisk bula. Vi åker hem för att lämna hundarna, hämta den förra bilstolen (den andra som sitter i bilen är en hel vetenskap att få lös och sätta fast) och åker sedan upp på mammas karls jobb för att hämta deras bilnyckel så jag kan låna deras bil för att ta mig in till stan. Hämtar bilen, åker till punkabilen och ska hämta vagnen men, den går till en början inte in i deras bil men med våld och vilja får jag tillslut in den men, med en bil som var bra mycket skitigare än innan jag började projektet.
Åker sedan in till stan, lunchar med tjejerna och går en sväng på stan. Åker vidare till Ullis för att hälsa på och sedan hem till Vännäs igen. Lagar middag och stökar bort. Sedan kom Mona, Thomas och Fia förbi och drack kaffe. Efter det skulle jag egentligen fara till mamma för att sy gardiner men vi sket i det för det blev så sent. Gav Noel gröt, mös en stund, gjorde han i ordning för sängen, gav han välling och la i säng han medan Johan var och bytte däck på bilen och nu sitter jag här.

Vilken härlig dag, tjalalala tjalalala lalla la!


Och i går då jag var på väg till pappa, då fick jag köra ner i diket (eller ja, ett hjul for ner i diket) för en dumjävel kom och körde mitt i vägen och vägrade flytta sig så hade jag inte kört åt sidan hade han säkerligen kört på mig.

I bland tror jag att det är jag som är definitionen på otur och det är alltid så att allt händer samtidigt!

Från stan fick jag iaf med mig denna hem och jag älskar den redan! (Men, Johan som sitter här brevid och knappar frenetiskt älskar den ännu mer, han skulle lätt kunna byta bort mig mot en sådan)


Nu ska jag gå och kika på en dokumentär som såg spännande ut! Det tycker jag iofs om alla dokumentärer, att dom är spännande alltså!

Hej hopp.

Bilder från fjälls!

Fjälls har varit underbart och man kan inte klaga en sekund på vädret som har varit helt fantastiskt!







Men, med en kopp kaffe på altanen är det inte så illa hemma heller!


Natti!

Hej hopp!

Nu är vi hemma från fjälls.

Noel är förkyld.
Johan är förkyld.
Och Noel har hållt mig vaken i natt.

Jag återkommer i morgon!

Är det inte vackert så säg?



Godnatt!

Glad påsk!

Nu om någon timma åker vi till fjälls och kommer hem på söndag!

Ha en trevlig påsk!


Recept på min fillimpa!

Det här är ett gott och nyttigt bröd som inte alls tar  tar speciellt lång tid att göra. Den ska vara inne i ugnen bra länge men vad gör det? Där sköter den ju sig själv!

FILLIMPA
2 bröd

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
4 dl blandade frön, tex linfrön, solros, hirs m.m.
4 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap eller brödsirap
1 liter filmjölk
1/2 dl olja av raps eller solros
1 dl pumpakärnor och sesamfrön till topping

Rör ihop alla torra ingredienser. Häll i sirap, olja och filen och rör till en slät smet. Smeten kommer att bli lös. Häll smeten i två smorda och bröade brödformar och strö över toppingen. Grädda i 1 timma och 40 minuter på 175 grader.

Mumsigt nånting!


God natt!

Bilder från besöket hos syster!

Noel funderar vars han ska börja städa.


Alicia ser tött och fundersam ut.


Alicia bygger tågbana med morfar.


Alicia leker med Noel som inte är så haj på leka än.

Bakning och fjällresa!

Jaa, dagen har inte gått åt till mycket annat än att svära över hissgardinerna och till att baka.
Vi åker ju till fjälls på torsdag med hela tjocka släken på Johans pappas sida så jag tänkte försöka baka lite för att ta med. I dag har jag bakat blåbärskaka och i morgon blir det några fillimpor.


Bild lånad härifrån

Nu i kväll har svärmor och svärfar varit hit och fikat och myst med Noel, trevligt! Och så fick Noel massa kläder från POP, alltid lika uppskattat!  Just nu försöker jag hitta lite inspiration till framsidan på tomten som ska göras nu i sommar. Det blir iaf en stödmur ut mot vägen, en liten trapp och gångar av marksten, gärna lite nivåskillnader, gräsmatta såklart, en stor sten och två träd, vilken typ av träd däremot återstår att se. Jag är kär i bollpilar men jag vet icke om dom blir för stora, jag är bara en glad amatör inom detta område så jag måste fråga någon som kan.

Liknande detta.


Och hur söta skulle inte dessa vara?


Nä, bäst att söka vidare!

Noel på Noaks ark.

Jaa, man skulle nästan kunna tro att han är på zoo men, icket. Han är väldigt förtjust i djur, katten för han har så mjuk, hårig och greppvänlig svans och hundarna för dom är så snälla med honom (i gengäld kastar han ner en halv portion mat till dom varje gång han äter) och ligger alldeles stilla när han vill klappa och kramas.





Uppdatering hissgardin: En är nästan klar, nu är det bara tre och en halv kvar. Jag tror att dom blir ganska bra men, egentligen ska jag inte uttala mig om det troliga resultatet redan för bäst vad det är så blir nästa gardin 10 cm kortare än den första och då kan den få va hur jävla fin den vill.

God natt!

Besök och ny matgrupp.

Syrran har ju som sagt flyttat och i dag har vi varit dit och hälsat på! Dom har köpt ett gammalt hus som dom håller på att renovera och det blir riktigt bra må jag säga! Bilder därifrån kommer i morgon då jag fått i gång kameran som har slut batteri. När vi kom hem i kväll for vi till Lina och Gotte och fikade och så fantastiskt fint dom har fått det. Vilken skillnad från det att man såg det första gången, ett makalöst arbete!

Vi har nu efter mycket velande beställt en ny matgrupp och bilder kommer såklart när det kommit när nu det kan tänkas vara (med våran tur, troligtvis efter sommaren).

Vit högblankt bord (Kim) från Bitc.


Och stolarna (Thyra), även dom från bitc.

Nu ni kära vänner, nu ska jag tillslut sy dessa hissgardiner själv för nu är jag så magiskt less på vänta, vänta på något som det känns som jag väntat på halva livet. Nu skiter jag i allt vad leja bort heter. Troligtvis kommer det bli snett och vinnt, fult och jävligt men vet ni vad? Det gör inget, för då har jag åtminstone ett par (hiss)gardiner. Jag återkommer då jag är färdig med dom (kan tänkas om cirkus 3 månader).

God natt!

Bilder på dagens fix!

Garderobsdörrarna:


Täcksidan på kylen:


Den vita skivan är ditsatt för att täcka baksidan på skåpen men barbordet som ska va ovanpå är inte klart än.


Nu ska vi bara käka lite middag och sedan ska vi tillbringa resten av kvällen hos Lisa och Andréas, mys!

Trevlig kväll!

Gårdagen i bilder!

Det blev en god middag men med ett glas rött i stället för vitt. Johans kusin Danne kom förbi och sällskapade under kvällen, trevligt!
Det blev gjort en del på byggfronten också men, bilder från det kommer senare under dagen.

Middagen.


Cameleon, helt klart ett vin att rekommendera!


Pannacotta med bär och frukt.


Här får ni en översiktsbild från halva köket då alla handtag är bytta!


Hej.

Idétorka på matfronten.

Idétorkan när det gäller middag i helgen är värre än det värsta tänkbara. Jag kommer verkligen inte på nåt, INTE NÅT. Jag hade storslagna planer på grillning men, då man tittar ut genom fönstret och ser att det snöar känns dessa planer ganska inaktuella så vad gör man? Man googlar, kikar i recepttrådarna på familjeliv, kollar runt på en del matbloggar och dammar av kokboken och sätter sig och ögnar igenom.

Nu blir det istället myskväll med hemmagjord potatisgratäng gjord på turkisk yohghurt, smördegsinbakad fläskfilé med smak av vitlök, en smarrig avocadosallad och ett glas vitt! Till efterrätt blir det pannacotta med bär .
Vad ska ni käka i kväll? Kanske kan jag få lite inspiration till morgondagens middag, om det inte går grilla vill säga!

Och efter det, då lilleman somnat, då ska det sättas täckskivor, göras barbord till köksön och om det hinns göra klart garderoben.

Jag är tillbaka i morgon med bilder.

Ha en mysig kväll allihopa!


Promenad!

Ja, i går kväll hände inte så mycket. När Johan kom hem tog vi en skön promenad och sedan var det middagsdags, makaroner och korv. Kreativt va? Onsdag är våran byggfria dag så resultaten av denna dag på byggfronten är inte mycket att stoltsera med.

Mina favoriter!


Nu ligger lilleman ute i vagnen och sover och jag ska gå och försöka göra mig lite mer reprensentabel innan vi ska in till stan och luncha med Lina & Tilde och Cajsa & Theodor.

I kväll ska vi försöka få upp skjutdörrarna till garderoben, kan bli spännande då tanken inte är att dom ska monteras såsom vi har tänkt!

Ha en fin dag!

Bilder från köket!

Före och efterbilder på handtagen. Vi vart nöjda det känns riktigt bra då det knappt gick att öpnna lådorna förut med dessa små handtag, i synnerhet inte diskmaskinen!
Barkonsollerna har vi inte fått upp än men, det kommer!

Före:





Efter:




Ajöss.

Villervalla!

I dag är en ganska lugn dag. Noel har varit trött och gnällig som tusan på förmiddagen och har vägrat sova så jag övervägde att skita i att fara på öppna förskolan på em. men, vi pallrade oss dit och han tyckte det var så spännande så där var han vid gott mod. Vi hann bara hem innanför dörren så sov han som en klubbad.
Nu ska jag försöka ta tag i lite tvätt. Jag tvättade allting som hör till babyskyddet i går och den blev som ny, så nu ska den säljas. Varför är det så vemodigt att göra sig av med saker eller lägga undan barngrejer som inte längre används? Är det bara jag som känner så?

Nu är paketet från villervalla här och jag måste ju bara säga vilken kvalla, superfina kläder verkligen! Har bara köpt saker till ena systerdottern därifrån tidigare men, detta lär helt klart bli en av favoriterna!


Hej hopp!

RSS 2.0