Skendräktig?



Eller bara en rejäl ölmage?


Ja, jag börjar fundera om det verkligen är någon som bor där inne eller om jag bara inbillat mig det? Man hör ju om dom som inte upptäcker sin graviditet förrän på BB, jag kanske är tvärtom, man upptäcker på BB att det inte finns någon bäbis där inne, snacka om besvikelse.
Nää, jag tror nog han är där inne men varför ligger han bara och kurar? Kan han inte bara komma ut nu? Efter 4 dygn av dålig sömn och förvärkar från helvetet kan jag nu officiellt säga att jag är less, JÄTTELESS.
Om förvärkar ska kännas såhär, att det gör så jävla ont att man varken kan stå, sitta eller ligga då tror jag jag skippar förlossningen. SKJUT MIG hellre!

Jag har sagt hela tiden sen jag blev gravid att bara han inte kommer den 28/8, då hans farmor fyller år så skiter jag i vilken dag det blir. I dag är det den 28/8 och det skulle inte förvåna mig det minsta om han komer i dag.

Och med Citodon och Stillnoct i kroppen är man inte riktigt i sina sinnes fulla bruk, i natt satt en hel jävla drös med sengångare (Ni vet som Sid i Ice Age) snyggt uppradade vi sängkanten och glodde på mig.  Jag kunde senare konstatera att det var Cindre som sat där men, jag såg honom i flertal.
Så, detta inlägg får ni ha överseende med.

Adjö.

NEJ, fortfarande ingen bäbis.

BF+6 idag. Jag undrar vad det är för heffaklump som kommer komma ut den dagen han nu behagar göra det. 5500 gr och 60 cm? Nää, jag tycker han kan komma nu, jag tror faktiskt inte han behöver bli nå större.

En jättebäbis kanske?


Jag hoppas mer på en i storlek som den till höger!

Trötta hundar och BM-besök!

Ja, nu har min kära svärmor förbarmat sig över hundarnas motion, eller snarare brist på motion de tre senaste dagarna och gått riktiga långpromenader i det härliga vädret! Jag längtar så efter att få gå en rask promenad med hundarna i den härliga höstluften, det skulle va så underbart skönt!
Hundarna ligger nu som utslagna hjältar på våra vackra lånesoffor (Ja, den andra bytte vi ut). Undra förresten när vi får tillbaka våran riktiga, vi har vi iofs ingen brådska då vi inte ska ta upp den förrän vi flyttat, alltså i dec.

Cindre med sina sötöron!

Enzo kan det här med att bädda och har fixat sig både en filt och en kudde.


Jag som hade hoppats på att slippa fara till BM idag fick pallra mig dit iaf men till nästa besök den 1 sep, då vill jag verkligen att grabben har behagat komma ut!

HB: 120
Blodsocker: 6.1
Blodtryck: 140/90 (Jag ska låna Johans mormors blodtrycksmätare i morgon och kolla själv för jag tror BM knarkar eller alternativt har nedsatt hörsel. Jag brukar alltid ligga ganska lågt men varje gång hon tar så är det skyhögt men, de senaste gångerna när jag varit i Vindeln så har det legat lågt, mystiskt.
Bäbis hjärtljud låg på 140 slag/min
Sf-måttet låg på 39 cm
Ligger med huvudet neråt men är ännu ruckbar

Annars har vi varit på bygget hela dagen. Jag har klättrat på stegar och sågat massa brädor i hopp om att sätta i gång något men bevisligen var det inte tillräckligt!
Nu ska jag iaf krypa i hop brevid Johan och käka snarra och titta på CSI.

Sköt om er!

Här kommer förresten en bild från när vi var hos Lisa och Ante och käka kräftor förra helgen, mycket trevligt var det och mycket gott! Med var även Lisas söta småsystrar Sandra och Johanna!

För er som inte vet från vänster: Lisa, Sandra, Johanna, Ante och Johan!

BF + 1 och magbild!

Jaa, BF + 1 idag och jag kan ju inte säga att det känns mer på G i dag än vad det gjorde i går. Det är fortfarande väldigt lugnt och jag räknar nu kallt med att gå över en vecka eller två, minst.

Bild från v 41 med en skjorta som börjar va liiite liten.


Här kommer även en bild på vagnen, bäddad och klar!


Kom just på att sängen har jag fortfarande inte hämtat, kanske borde ta och göra det snart. BB-väskan packade jag i all hast innan vi skulle till pappa förra helgen och vid närmare eftertanke om vad jag stoppade i den måste jag nog packa om den. Jag trotsade alls goda råd om mjukisbyxor, en gammal urtvättad tröja och gigantiska trosor. Jag minns inte allt jag stoppade ner men inget av ovanstående fanns iaf med i packningen, däremot har jag några leggings, tunikor och massa klänningar som är spårlöst försvunna men som jag säkerligen kan finna i väskan ute i bilen. Som sagt, jag var stressad.

Nu ska jag ner på bygget!
Ajöken fröken.

Vart är bäbis?

Jaa, här har vi iaf ingen bäbis i sikte!


BF i morgon och golv i huset!

Jaa, i morgon är då dagen med stort D. Jag som var helt övertygad på att jag inte skulle gå över tiden, tji fick jag. För att tänka sig att få innan i morgon, det är nog att fetglömma! Här är det lugnare än i graven. Läser man om allas symptom, sammadragningar och förvärkar i forumet på familjeliv då tror jag fan inte ens jag är gravid eller så kommer jag gå tre veckor över tiden, minst.
Jag kan inte begripa att det nu gått 40 veckor sedan man blev gravid, vars har dom tagit vägen? Jag tycker det var nyss jag var i vecka 15 och allt gick så förbannat långsamt. Jo tjena, pang pang och så står man här dagen innan BF och undrar vars tiden tog vägen! Summa summarum av denna graviditet (än så länge) så tycker jag att jag varit hemskt förskonad mot krämpor och illamående. Självklart har man inte mått toppen jämt utan fått känna på både foglossning, halsbränna, störd sömn, svullna fötter och allt annat glammigt som hör graviditeten till men med flera kg + och en bäbis i magen kan man ju knappast förvänta att man ska känna sig som någon maratonlöpare direkt. Vissa som spyr i 40 veckor eller har så hemska  foglossningar så att dom blir sängliggandetycker jag verkligen synd om men en del klagar verkligen i onödan tycker jag för till syvene och sist har vi själva satt oss i den sitsen. Nää, det finns dom som har det bra mycket värre så, nåt att klaga över tycker jag verkligen inte att det är.

Jag ska försöka ta en bild på magen i morgon om den numera ens ryms på bild men jag måste komma i håg att ta hem kameran från bygget! Nu har vi förresten golv i huset! Det känns helt fantastiskt att kunna gå omkring där inne och inte bara behöva stå och balansera på bjälkarna!

Jag är förresten överlycklig över att ha hittat motivet till väggmålningen i barnrummet! Det blir denna giraff och Fia ska måla om den lite så den får ett par fina fötter också!


Jag har även hittat ett tyg från Marimekko som jag älskar men, jag vill ha det tyget men med vit bakgrund och det finns ej på metervara utan bara kökshandukar  så, jag funderar på detta tyg från Mairo istället  till en kappa i lilla köksfönstret i huset. Det tåls att funderas på!



Ha det gott allihopa!

BM-besök och husbilder!

Då var det sista besöket hos barnmorskan innan BF avklarat. BF är ju på onsdag men jag har en tid hos BM här i Vännäs på fredag. Jag vet inte om jag ska säga att jag hoppas slippa fara dit. På ett sätt gör jag ju det för att jag vill träffa den lilla pojken men, på ett sätt blir jag så nervös då jag tänker på det!
Vi var på surströmmingsfest hos pappa i kväll och jag som just enbart hade börja längta efter förlossningen utan att känna nån större nervositet åker såklart tillbaka till ruta ett då det är nån käppskalle där som mer än gärna, högt och ljudligt berättar om sin skräckupplevelse till förlossning men tillägger snabbt att; det behöver ju inte bli lika för alla, det går säkert jääättebra för dig. TACK SÅ JÄVLA MYCKET, nu är jag nervös igen.

Värdena såg iaf bra ut:
HB: 133
Blodsocker: 5.1
Blodtryck: 130/80
Bäbis hjärtljud låg på 144 slag/min
Sf-måttet föjde kurvan och låg på 37 cm
Ligger med huvudet neråt men ännu ruckbar

Nu är ställningen nere vid huset riven och det ser nu ut som ett riktigt hus! Fantastiskt fint blir det och min älskade är så duktig som jobbar på som en galning där nere. Nu är i princip allt på huset klart utvändigt så nu är det påbörjat inne! Jag längtar så otroligt mycke tills bäbisen är på utsidan magen då man förhoppningsvis kan börja hjälpa till med mer än att bara måla och sånt. (I fall man överlever förlossningen vill säga)

Utsikten från allrummet:


Liten del av framsidan:


Utbyggnaden:


I dag har vi även hunnit en sväng till Sandsjön (Johans mammas släkts stuga). Det var en riktigt mysig stuga men vi hade trots GPS (som inte ens hittade Skivsjö) svårt att hitta. Johan hade inte varit dit på tio år så er slutledningsförmåga bör säga er att jag aldrig varit dit. Jag tycker att blåkullträsket (där pappa bor) är riktigt ute i skogen men i jämförelse med Sandsjön skulle man lätt kunna förväxla blåkullträsket med Umeå, minst. Vi var iaf ut med båtarna och fiskade men utan resultat. Det var iaf en trevlig visit! :)

I morgon blir det kräftor hos Lisa och Ante, det ska bli mys! :)

Både jag, Johan och dogsen är slut efter dagens bravader så nu blir det sängen nästa!

God natt!

Kantarellmackor och fika till arbetarna.

GÅRDAGENS INLÄGG SOM AV NÅN ANLEDNING INTE GICK ATT LÄGGA IN.


Jaa, när jag var på affären i går blev jag så himla sugen på kantareller, gud vad gott det skulle vara med smörstekta kantareller tänkte jag så jag köpte en hög och sedan gjorde jag varma mackor med kantarellstuvning tills Johan kom hem i går natt efter att ha rivit ställning nere vid huset och än en gång kunde jag konstatera att kantareller är fortfarande sinnessjukt gott! :)




I dag har jag beställt filten från Mairo som ja pratat om förut, den kommer nog bli supermysig! Jag kunde ju inte låta bli att beställa lite andra saker också när jag ändå var i gång!
Det blev en grön body från Ida T Och ett par byxor från Nanoou.


I kväll har jag varit ambitiös och bakat till arbetarna där nere (Johan med Thomas), det blev banankaka med philadelphiaglasyr.  Fia kom förbi och fikade och surrade en stund också, mycket trevligt!


Ha en bra kväll allihopa!

Inredningslängtan och magbild.

Jaa, fy tusan vad jag längtar tills huset är klart så man kan börja inreda! De flesta rum är redan klara i huvudet men detaljer kommer ju alltid till! Jag, som många andra blir alltid extra inredningstokig på hösten, undra varför? Det måste vara mörkret! Huset kommer gå i väldigt ljusa färger med vitt som bas överallt. Sedan blir det mycket färg på textilier och annat "utbytbart". I lillkillens rum blir det vita väggar och säng, sedan blir det brunt och grönt!
Några saker som ska in där:




Jag skickar med en sne och
suddig bild på magen från
vecka 39 också.
(Shit, den är gigantisk!)

Johan han är i Sthlm och hämtar trappen i dag. Han for 5 i morse och jag vill att han ska komma hem snart! Jag saknar honom och denna dag har varit världshistoriens tråkigaste dag. Det började med att jag vaknade på tok för sent, kl 13 (med undantag för alla 15 ggr man vaknar för att kissa). Sen fram till klockan 3 har jag haft så jävla lite att göra att jag i princip har skavsår i naveln. Jag kom iaf då på att jag kanske skulle ta fara ner på tomten och måla en stund men så började såklart spöregna och åska. Då tänkte jag stället att jag försöker väl göra lite nytta här hemma och skulle just snöra in en tvätt så går strömmen. Vet ni hur obefintligt lite det finns att göra själv då strömmen gått? N A D A. Man kan inte ens ringa någon och surra av tiden för pengarna var slut på mobilen. Men då, kom jag på att jag kan ju fara ner på shell och köpa ett men, då är det så roligt att sätet sitter fast så jag når inte fram till pedalerna i BMWn. Förbannade bil tänkte jag medan jag sitter där och juckar fram och tillbaka för att sätet ska lossna. Sedan kommer jag på mig själv att det kanske inte är så klokt att sitta där och jucka om förlossningen skulle sätta i gång och Johan är i Sthlm så jag beslutar att ge upp. Jag kommer på att jag suttit där förgäves då Shell knappast har nån ström heller. Jaja, tillslut kommer strömmen tillbaka och jag ska tvätta men, då har Johan tvättat sina arbetsbyxor med spik och takskruv i fickorna. Undra hur bra maskinen funka sen?

Nu har jag kikat på film iaf, det näst bästa hette den och gud vad jag flänna, det gör jag till alla filmer nu för tiden.
Summa sumarum av denna dag: Jag tror jag har social fobi fast tvärtom. Jag älskar att ha människor omkring mig men hatar att vara själv.

Nu ska jag ut med hundarna en sväng.

Tack och adjö.

BM-besök och takläggning!

Jag har inget vettigt att säga men, ännu ett BM-besök är avklarat. Det gick bara bra och jag blev ännu mer varse om att det snart är dags! Hon sa det att du ska ju hit nästa vecka också och veckan efter det, då ska du ju till Bm i Vännäs, om du inte redan fått då. HALLÅ? Hur optimistisk är du? Förstföderskor brukar gå över tre veckor vet du väl. Men, då går du ju på övertid säger hon. Shit, jag höll på skita ner mig. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur jag ska få ut en bäbis.

Värdena såg iaf bra ut:
HB: 131
Blodsocker: 5.3
Blodtryck: 110/70
Bäbis hjärtljud låg på 136 slag/min
Sf-måttet föjde kurvan och låg på 36 cm
Ligger med huvudet neråt men ännu ruckbar

Taket ligger nu även där taket ska ligga, på taket! Det känns otroligt skönt att ha fått huset tätt uppifrån iaf! Nu är det lite målning kvar och sedan ska det börjas på insidan, spännande!
Bilder kommer sen!

Nä nu ska jag käka snarra!



Bye.


Syskonträff och bäbistankar!

Jag har faktiskt skrämmande lite att skriva om i dag också då mina dagar fortfarande mestadels består av husmålning! Men, idag tog jag en sväng till stan för att hämta ringarna (som för övrigt var för stor, men hemskt fina) och köpa present till syster som fyllt 30.
I morgon har vi syskonträff i Skeå som vi har en gång per sommar! Vi träffas allihopa med respektive och barn och käkar middag och bara umgås, riktigt trevligt må jag säga men tråkigt i år att Johan inte följer med men, takläggandet måste gå först då byggställningen ska tillbaka på måndag.

Jag var in på barnens hus i dag då jag var i stan för att se om jag hittade någon gallerfilt och jag hittade en som fick följa med mig hem, vit och neutral! Även en madrass till spjälsängen, en nappflaska, ett par små byxor och en babybox hängde på. Jag har även hittat en annan filt från Mairo lillpojken bara måste ha men den måste jag beställa via internet då den inte finns någonstans i stan. Tror även jag ska beställa tyg därifrån och sy gardiner till huset!

Filten:


Jag har de senaste dagarna mer och mer börjat förstå att det inom några veckor kommer finnas en liten bäbis här, att det faktiskt är på riktigt! Det känns helt fantastiskt spännande och underbart men också nervöst! Vad är det för pojke som kommer att komma ut? Är han ljus eller mörkhårig, stor eller liten, lång eller kort? Man är så nyfiken på vem han är han som bökar runt där inne. Oavsett längd och hårfärg kommer han vara otroligt älskad!
Nu är det 19 dagar kvar till BF och nästa vecka hade vi tänkt fara och hämta barnvagnen. För varje bäbisgrej som kommer in i lägenheten blir det mer och mer påtagligt att snart är vi tre stycken som ska bo här! Jag försöker (när jag inte målar) läsa så mycket om förlossningen som jag bara hinner. Just nu läser jag Anna Wilsbys bok Innan du föder och jag hoppas det ska vara en bra förberedelse och att jag ska komma i håg vad man läst när man ligger där med värkar från helvetet!

Nu ska jag fortsätta läsa!

Sköt om er!

RSS 2.0