Ännu en mysig helg!





Lördagens mysfrukost med nybakta scones.
Jag börjar känna mig rätt enformig. Skriver alltid (och i princip enbart) om helgen. Men, då resten av tiden består av matlagning, städning, jobb, plugg, blöjbyten och kisspromenader med hundarna så är det endast på helgen det händer något annat det ovanstående.

Jag har ju i alla fall börjat ett nytt jobb nu där jag jobbar på ett nyöppnat boende för dementa. Dom kan verkligen konsten att lägga schyssta kommentarer. Det var en dam i morse som sa åt en man vid frukostbordet att hon tyckte han hade en fin tröja på sig och sedan fortsatte konversationen ungefär såhär:
D: Vilken fin tröja du har!
M: Tycker du det? Jag har hittat den på soptippen.
D: Jasså?
M: Jaa, jag tycker det är så förskräckligt att folk kastar bort fina saker bara sådär.
D: Jaa...
M: Och du ska veta på sommaren, då brukar japanerna komma dit för att söka efter grejer och du skulle sett dom, dom for runt som grävlingar där inne på soptippen.
D: Jaa, just det ja.
Oj, vilken härlig man! Han livar verkligen upp stämmningen där!
Annars då? Nu börjar det dra i hop sig till den årliga fjällresan med Gothnells och Wälivaara och i år hakar även Lisa, Andreas och lilla Elmer på, mysigt! Det är så otroligt skönt att komma upp till fjälls när man känner lugnet infinner sig i ungefär samma sekund som man kört förbi ortsskylten. Då är det bara raggsockar, mjukisar, sällskapsspel, god mat, karra och sann vi-tar-dagen-som-den-kommeranda!
Till helgen ska vi i alla till Lisa och Anderas på middag och planera trippen, det blir trevligt det och resten av helgen jobbar jag, mindre hippt.
Nu blir det ett varmt bad och sedan sängen innan i morgon då vi har seminarium.
God natt!

Korvgrillning och kalas!

I fredags var vi och åt en underbart god middag hos Lisa och Andreas! Efter Lets Dance, snarra och några timmar senare började vi vid halv ett att dra oss hemmåt!
På lördag morgon när vi vaknade och såg att det var ett underbart väder ute så bestämde vi oss för att gå ner på älven och grilla korv och pinnbröd, supermysigt! Då Lisa var skoteränka så hängde hon på och senare även Andreas. Kl 14 kilade vi vidare på kalas hos Johans kusin, mycket trevligt!
När vi kom hem lagomt till middagstid så svängde jag ihop en jättegod pastarätt med tagliatelle och en gryta med biffstroganoff, färska champinjoner, vitlök, purjo, creme bonjour m.m. och till det ett glas vin.
Sen melodifestival, pannacotta med varma jordgubbar, ett till glas vin och sedan skidskytte som vi i princip somnade till kl halv elva så, det blev en tidig kväll!
I dag har vi varit hos syster i Lycksele då lillan fyller 3 stora år i morgon! En mycket härlig dag med större delen av familjen!
En helt underbar helg! ♥

Nu kom vi ganska nyligen hem och snart ska jag krypa i säng för att orka med sista praktikveckan!
Lite bilder från helgen:

Krasslig kille och klarat prov!

Nu när provet är gjort och den här förbannade företagsekonomin är över ska jag aldrig mer ägna den en tanke, i hela mitt liv. Det känns gudomligt skönt och nu hoppas jag på att nästkommande kurser är mer intressanta!
I kväll fullkomligt stupade lilleman i säng kl 18 (vilket aldrig hänt förut) så morgon blir det nog inget dagis. Han har varit krasslig från och till sen i lördags då han hade 40,2 graders feber. Nu mår han bättre och är mest snuvig och hostig. Jag hade bara väntat att detta skulle komma, däremot hade jag hoppats att det inte skulle infalla mitt i praktiken men, det är ju inget man bestämmer över direkt!
I kväll kom Lisa och Andreas förbi och fikade och hade köpt en underbart fin liten skjorta till Noel för att han är så söt. Hur gulligt är inte det?
Lisa vet verkligen vad jag gillar, jag är kär i den. Rutig, underbara färger, farafarskrage och bara knäppning halvvägs. Kan det bli bättre?
Tack snälla ni! ♥
Kan någon snälla förklara för mig varför man helt plötsligt inte kan göra mellanrum mellan raderna utan att sätta en symbol emellan?

Helgen som gått.

Så var helgen förbi innan man ens hunnit blinka, som vanligt. Vi hade ju som sagt hela mammagänget här i söndags och det var mycket trevligt! Medan dom var här skulle Johan fara och städa bilen men när jag ringde honom efter alla hade farit (3 timmar senare) så hade han just plockat ur allt skräp men hey? Det var bilen du skulle städa, inte soptippen. Nää men, det var tydligen så skräpigt att det hade tagit den tiden. Det han glömde säga bara var att han hade inte städat utan varit ute och kört skoter.
I måndags var min lärare och hälsade på på praktiken och när jag pratade med honom sist så sa att det var prov den 15e men nu hade han plötsligt ändrat sig till den 11e. Jag blir galet arg då hela veckans planering falerar p.g.a. detta.
Annars? Noels varande på dagis fungerar fortfarande klanderfritt! Jag är så väldigt glad att vi fick det dagis vi önskat tillslut.
Nu har jag en och en halv vecka kvar på praktiken, sedan är det ju att gå tillbaka till mitt riktiga jobb igen. Det ska bli skönt på så sätt att där sker allt på rutin. Man blir så otroligt trött av att både kliva upp på morgonen, sitta still en hel dag och sedan sitta och stirra in i en svartgrön skärm hela dagarna samtidigt som det är ganska intressant att prova något nytt!
Nää, bäst att gå och väcka Johan som somnade när han skulle lägga Noel och sedan fortsätta plugga.

Helg och bakning!

Jaa, nu är det fredag och det känns underbart! I kväll har jag däremot inte tagit det lugnt en sekund men nu ska jag snart sätta mig soffan en stund innan det blir bubbelbad och sedan sängen. Jag har städat och bakat dumlekakor och white chocohip cookies kväll men började baka semlor redan förra veckan! Vanliga semlor till de vuxna och små, små semlor till dom allra minsta!
I morgon blir det nog inte heller många knop då Johan är sjuk men, jag ska åtminstone få i ordning läshörnan i arbetsrummet åt Noel och på söndag blir det fullt hus här då alla i före detta gravidgänget + avkommor kommer hit på fika! Det blir mycket trevligt!
Hoppas ni får en bra helg!

Praktik och lite sömn.

Jag har nu börjat min ekonomipraktik som spenderas på NK Lundströms ekonomiavdelning. Jag måste erkänna att det faktiskt går ganska bra med tanke på mitt totala ointresse för ekonomi. Jag har heller aldrig haft ett 7-16 jobb förut vilket även det känns ? ovant... Hela dagarna bara försvinner ut i tomma intet och när man kommer hem känns det ju i princip bara som det är till att gå och lägga sig. I kväll ska jag faktiskt försöka ta mig i säng i någorlunda tid då Noel är inne i en period igen då han sover hemskt lite vilket har resulterat i ca 3 timmars sömn/natt den senaste veckan.
Jag ska försöka lägga in ett middagstips här senare under veckan om det bara skulle vilja funka att lägga in bilder.
Jag bjuder på en bild från grillkväll hos pappa i somras så länge!

Noel leker anka med locket från vällingflaskan!

RSS 2.0