Många inlägg nu.

Jaa, jag har ju legat på latsidan och inte uppdaterat er speciellt mycke under helgen men, kameran däremot har jag haft med mig så nu kommer en resumé av helgen som gått!

FREDAG

I fredags var en lugn dag, eller ja, lugnare än torsdagen iaf! Det var strålande sol ute så en frukost (Efter sovmorgon til 11.30) på balkongen kändes som ett klokt beslut! När ändå solen var framme så låg vi (jag & hundarna) ute och försökte sola en stund men, det är verkligen astråkigt att sola. Man gör ju som inget, man bara ligger där rätt upp och ner och solar! Jag vet att man kan läsa en bok men att vara gravid och ligga på mage kan vem som helst förstå att det inte är någon bra kombo. Och nej, man kan inte ligga på rygg och läsa bok, då blir man fortsatt vit i ansiktet.
Efter det ena i-landsproblemet efter det andra så inser jag iaf att om jag har tänkt mig få någon lön är det nog bäst att jag pallrar mig i väg på jobbet. Efetr cirka två timmar där så blir jag så jävla less att jag tar ledigt lördag dag och söndag kväll. Tack för mig!
LÖRDAG

Jag kliver upp klockan 8 på jobbet och väntar glatt på den som ska komma halv 9 och byta av mig. Jag känner mig ruggigt nöjd över mitt beslut att ta ledigt och vara nere på tomten i stället så när avbytaren kommer far jag i full fart ner på tomten där Janne (Johans snälla morbror) redan börjat gräva. Perfect, snart står huset här tänkte jag.
Efter en närmare granskning ångrade jag mig!Vid lunchtid:


Thomas kör fast, ordentligt!

Vid dagens slut:
Oj vad mycke vatten!

Gör ett dike där dräneringen ska ligga så att vattnet kan rinna ut.


Också vid dagens slut:

Lite bus på åkern!SÖNDAG

Jaa, den fortsatte i samma tema.
Janne grävde, Johan och Thomas jobbar och jag som stå och häng tandkötte.Efter grävningen var klar åkte vi ut till Sofiero och käka middag, smaskens! Sedan hände inte så mycket mer den kvällen, vi for ner til tomten en stund och la sand på dräneringsduken så att den ska ligga på plats när dom kommer med sanden på tisdag!

Förlossningsbesök.

I dag känns det som om det varit en lång dag! Vi klev upp tidigt (pappa tyckte det var sovmorgon men jag tycker 7 är tidigt) i morse för att möta upp pappa i Rödå för att hämta nåt mätinstrument han hade fixat som vi behövde i dag när Kenneth (arkitekten) skulle komma och hjälpa oss att sätta ut höjderna för huset. När vi väl kom dit så hade vi missförstått varann vars vi skulle träffas men tillslut hittade vi reda på dom! Efter det åkte vi hem och käka frukost, sedan vidare till sågen för att fixa lite pinnar att sätta ut höjderna på och sedan ner på tomten för att möta upp Kenneth. Allt tog betydligt längre tid än väntat och det var så kallt och blåsigt att man höll jävlar på blåsa bort. Tillslut vart vi iaf klar, då var klockan 13 och vi skulle vara på förlossningsbesök kl 14 och vi hade inte käkat lunch jag hade inte hunnit sminka mig heller. Snabbsminkning, lunch på statoil och 14 var vi framme på förlossningen. Visningen gick bra men med en hyffsat nervös barnmorska som hade fusklapp för att veta vad hon skulle säga. Förlossningsrummen var helt ok, lite mindre operationssal än vad jag föreställt mig men hela stället är ändå ganska läskigt! Gotte och Lina hängde med och båda våra Johan var rörande överens att allt man behövde med sig till förlossningen var en näve småpengar så man kunde köpa kaffe. Det lär ju ungefär vara det Johan kommer att bidra med och påminna mig om när det kommer till packning av BB-väskan! Kl 15 var vi iaf klar där och efter det blev det superfart ner på stan och till biblioteket för att låna boken bygga grund som vi tidigare hade i vår ägo men har drullat bort. Den fanns inte inne, som tur var för när vi kom tillbaka till bilen stod där lapplisa med väldshistoriens största smile och i tanken redan i färd med att få lappa en till. Lyckan såg ut att vara total men HA, vi hann före! Efter det superfart tillbaka till Vännäs och möte med banken kl 16, sen handling och fix för middag. Vi hann just svälja sista tuggan av middagen så kommer Kenneth och plingar på med nya ritningar och efter det gav vi oss i väg ner på tomten för att flytta alla pinnar. Kl 20.30 åkte vi hem och då hade jag lovat att klippa Johan och därefter satt jag mig tillslut här.
PUST, nu är jag trött!  Duschen nästa och sedan sängen. Jog jobbar monsterpass i helgen, börjar 15 i morgon till 15 på lördag och sedan från 15 på söndag till 07.30 på måndag men sen så är det klart! Då ska jag inte jobba på ett bra tag, typ 18 mån! :

Godnatt med er allihopa!

Djuren är också trötta, katten får agera huvudkudde!

Done and done!

Så var helgen över och träden borta!

I helgen har vi som sagt huggit träd, dragit ris, burit stockar och krattat pinnar. Det gick riktigt bra och resultatet blev kanon! Lisa och Andreas kom och hjälpte till på lördagen vilket resulterade i att det gick ännu snabbare, tack än en gång till ni som var där! Det känns som att det äntligen börjar hända något nu! Vi var på banken i går och skrev på alla papper om byggkreditivet och nu på lördag börjar vi gräva för grunden!


Innan någon gått lös.


Ju fler kockar desto bättre soppa!


Bara en tall kvar, annars är det klart!Annars då? Jaa, man kände sig ju ganska mör efter helgens bravader och bara det att inse att man inte längre är någon smidighetsminister är en svår uppgift. Jag hatar att sitta stilla och alla tjatar att gå och sätt dig och vila en stund men seriöst, hur roligt är det att sitta och titta på när andra arbetar? Bedrövligt tråkigt tycker iaf jag att det är men, då får man lida för det sen då man har så ont i ryggen att man känner sig som en 80-åring. Jaja, jag vet inte vilket som är bättre!
Annars så snurras det och bökas på för fullt i magen och på föräldrautb. på torsdag ska vi upp och kolla på förlossningen, jag kommer väl antagligen att svimma eller få panik och springa ut då man hör alla skrik från rummen!

Nu ska jag försöka städa undan lite grann! Ha det!

Däckbyte och trädkapning.

I dag har jag varit till gummigubben i Vindelånäset och fixat nya skor till bilen! Jag hade med mig min följeslagare Maciel som för övrigt höll på skita ner sig när jag berättade vilka galna saker han har haft för sig förut. När vi kom dit så skulle ju han som sagt byta däck men, han tyckte det var nästan ännu roligare att prata med oss och som alla vet kan man inte prata och jobba samtidigt så vi bestämde oss för att lämna han och arbetet i fred så vi gick i väg för att släppa hundarna! Det var snorigt kallt och där gick vi, i riktig stadsbo-stil vacklandes ner för grusvägen i små pumps och säkert i bybornas mått mätt, i princip nakna. Ja hundarna sprang som skållade, som vanligt och när vi sedan kom tillbaka var han faktiskt klar så det vara bara att tacka och åka vidare!

Senare i kväll har vi försökt röja här hemma lite, iaf fram till hockeyn. För då kan man då för allt i världen inte gör annat än att titta på just hockey. Jag har aldrig förr sett en människa ha så seriösa konversationer med en TV. Johan är läskig när det är hockey, han skriker av både glädje och vrede medan jag håller för öronen!

I morgon börjar trädkapningen på tomten, jag lovar att uppdatera med bilder efteråt! Lisa och Ante skulle komma hit och hjälpa till med träden och sedan käka middag, mycket trevligt!

Nu säger han KOM IGEN GUBBAR så jag tror det börjar nu! Nu vart det tydligen 2-0 också. Herregud vilket vrål. Shit vad underbart, dom kommer rädda världen.


Adios.

Vilken sovmorgon.

Jag har varit så trött de senaste dagarna och jag har verkligen tvingat mig upp kl 6 varje morgon för att jobba så i dag när jag är ledig tänkte jag ta en välbehövlig sovmorgon och det blev det! Jag vaknade kl 13 och fick panik över vilken otroligt odiciplinerad människa jag är. Jag som skulle hinna gå långpromenad med hundarna, städa, tvätta upp, vädra och hänga bort vinterkläderna och fara och byta däck innan yogan kl 16.45.
Jaa, det gick ju sådär kan man väl säga. Kl är snart 14.30 och allt jag hunnit är att käkat lunch och klippt klorna på hundarna. Hur ska jag hinna allt detta?

I helgen börjar vi ta ut träden på tomten, ska bli hemskt roligt att se hur det ser ut efteråt! Jag ska ta med Johan i kväll att fara och kolla ut vilka träd som vi bör hugga ner.

I dag är det mindre än 100 dar kvar till förlossning. :) Här kommer iaf en suddig bild på magen från slutet av v. 26:
image48

Nu är det bara 9 arbetsdagar kvar! :)

Bygget börjar snart.

Nu börjar snart bygget, fan vad läskigt! Vi fick i genom lånet i dag så nu känns det väldigt nära. Jag hoppas bara att det inte bli som för grannarna där nere vid tomten som är tvungen att ta dit en geolog för att undersöka marken då det som jag förstod det mest var gyttja när dom börjat gräva. Jaja, det får väl komma som en trevlig överraskning isof.

Andra delen av föräldrautb. var ju idag. Jag är än så länge inte imponerad över den kan jag säga. Hon har inte sagt en enda sak som man inte redan visste. Jag vet inte om det beror på att jag läst allt jag bara kunnat komma över och i princip är mer insatt i familjeliv än i mitt eget liv eller om det beror på att hon inte är så avancerad i sin utlärning.

Jaja, nu ska jag ut och promenera med Andréa och voffarna.

Lev och må!


Söndagsfika!

I dag har jag vart på söndagsfika med magarna, lika trevligt som alltid! Det känns nu på fikaträffarna att det börjar närma sig för en del av oss! Samtalsämnena är helt andra än för bara en månad sedan. Nu är det mycket funderingar och prat om förlossningen och man känner att den närmar sig med stormsteg! Det är så mycket värt att få ventilera tankar och funderingar med likasinnade! :)

Sen kom jag ju på att jag hade tabbat mig rejält. Jag hade glömt anmäla mig till hundutställningen här i Vännäs i juni. Jag glömmer hela tiden bort att anmäla mig till utställningarna då man fortfarande är kvar i dressyrtävlingarnas värld med hästarna. Där gick typ anmälningarna ut två veckor innan tävlingen gick av stapeln och nu är det typ 6 veckor innan utställningen. Innan man ens börjat fundera över när anmälningstiden gått ut har dom i princip redan tryckt programmet men jag gjorde ett tappert försök till att efteranmäla mig och, tro det eller ej, DET FUNKADE! :) Så nu är både jag och Vicke (som även hon verkar vara kvar i dressyrens värld) anmälda, perfect!

Annars är det en ganska lugn dag idag, Johan är på träning nu i kväll och jag ska sätta mig och se ett program av Lyxfällan! Han har förhoppningar om att jag ska se hockeyn med han i natt kl kvart över ett som räcker till halv fyra och sedan ska jag upp för att jobba kl 6 (j a g t r o r j a g s k i p p a r h o c k e y n).
I morgon är det andra gången på föräldrautb. och det ska handla om normala förlossningar. Tänk om man inte får en normal förlossning då? Då ligger man knivigt till! Men, med min tur ska man väl vara glad om man får en förlossning överhuvudtaget!

Godnatt!

Idag är en sån dag jag saknar min älskade häst hemskt mycket.
image45

Hundbus!

Jag har varit ut med Anna som har Enzos bror och promenerat i skogen på fm! Riktigt trevligt och vilket väder! :) Annars händer inte mycket här, sitter mest och latar mig på balkan nu när jag är ledig! Eller jo, förresten jag tror att jag har fått en hjärntumör änfast Johan skrattar åt mig och mamma säger att jag är hypokondriker. Annars är det då en jävligt stor bula som jag inte förstår hur jag skulle kunna ådstakommit utan att märka något!
Nä, nu ska jag ut och sätta mig i solen och fortsätta läsa min kära bok, en shopaholics bekännelser! Sen ska jag fixa till mig lite, fara till mamma och Kenneth och dricka kaffe, sedan in till stan och hämta upp Johan och sedan ut till Sofiero och överraska Johans farmor och farfar!

Här kommer bilder från promenaden!

Uppför backen:
image43

Och nerför backen:
image44

BM-besök och föräldrautb.

Japp. Var hos barnmorskan i onsdags och allt såg ut som det skulle förutom HBet som hon tyckte låg lite för lågt. Jag som trodde jag kunde lura henne att jag ätit dom men sanningen kom som ett brev på posten då hon genomskådade mig, förbannat. Förra gången låg HBet på 131 och nu 121 så nu måste jag tydligen börja äta Niferex ändå.

HB: 121
Blodsocker: 7,3
Blodtryck: 130/70
Bäbis hjärtljud låg på 140 slag/min
Sf-måttet föjde kurvan och låg på 24 cm

Såhär ser bäbis ut i v. 26:
image42
Föräldrautb. har ju börjat nu också men det känns fortfarande så overkligt på något vis. Nästan så man funderade över vad man gjorde där.
Jahaa? SKA VI HA BARN? Okej, det hade jag missat. Schysst att du sa nåt...
Vi fick iaf presentera oss, prata om det ofödda barnet, måla en teckning (!?), fika, se en film och prova på psykoprofylax!
Nästa gång är på måndag och då ska det pratas om förlossning, jag blir kallsvettig bara jag tänker på det.

Nää, bäst att försöka klura ut nån fredagsmiddag innan Johan kommer hem men, först ska jag se Barnmorskorna som jag missade i onsdags!

Ha det!

Bäbiskläderna!

Nu kommer bilder på det vi köpte i Sthlm!

Strl. 50
image37

Strl 56
image38
image39
image40
image41Kan även tillägga att huset kommer nu att komma i tid iaf efter många om och men! :)

Enzo is back!

Nu är vi tillbaka från veterinären 700:- fattigare men med en knölfri svan rikare! Men, dom visste ej vad det hela berodde på. Jag föreslog maten, han föreslog brännässlor men kom sedan fram till att det troligtvis inte är nåt av det så en cortisonspruta (det var inte nödvändigt egentligen utan mest för att svullnaden ska gå ner snabbare) senare var vi hemma. I dag kom jag äntligen i håg att be om ett recept på cortison om nåt av djuren skulle bli ormbitna så vi var och hämta ut det. I stugan har det varit mycket orm, iaf förut så om man skulle vara där ute där det är 5 mil till närmaste veterinär så kan det vara skönt att ha!

Här är svanen utan knölar med sin sköldpadda och sitt ben.
image36

Nästa bedrövelse.

Enzo måste ha fått någon allergisk reaktion och ser ut som en knölsvan, måste fara till veterinären, pronto.


Stackars lillråttan.
image34
image35

Bedrövelse.

Dagen började bra med att hon från FK ringde och beviljade min HP sen har dagen bara gått utför. När jag är på väg in till Vindeln för att hämta mina linser så ringer Johan och säger att fönstren till huset troligtvis inte hinner komma så summa summarum, vi kommer då alltså inte få huset innan semestern. Sedan kommer jag in till Vindeln och då säger dom på Ur & Guld att dom skickat tillbaka dom, TACK idiot. Nu har jag kört enkomt till Vindeln för att hämta dom. Jag säger då åt henne att jag blir besviken då jag Ringt för två veckor sedan och sagt att skicka INTE tillbaka dom, jag ska ha dom men jag är inte i Vindeln varje dag serru. Hon går och kollar i gen och efter många om och men så hittar dom dem. Vi börjar åka hemmåt igen och jag kommer då på att papperet jag ska lämna till pappa är kvar hemma så jag måste åka hem igen. Efter papperet var hämtat så åker jag ner på byn och får då syn på en whippet som jag kände igen. Då var det Mia, uppfödaren till mina hundar som går efter kanten. Jag stannar för att prata med henne och ser då att hon är jätteledsen och då berättar hon att hon låtit Tippen få somna in. Hon var så ledsen och jag blir så illa berörd när det gäller hundar som man måste ta bort, det hugger så i hjärtat. Och som hon älskade den hunden... Jag tänker på dig Mia.

Fy fan vilken dag, vissa dagar önskar man att man aldrig klivit upp.

image33

ÄNTLIGEN!

Jag fick tag på en rörmokare tillslut! Jag sa att han var en ängel men då grymtade han mest, huvudsaken är iaf att han ska fixa biffen! En sak mindre att fundera på.

Jag har förövrigt idétorka vad gäller middag men, jag tror det blir köttfärs och olivpaj med en sallad men jag vet inte, har ni några andra förslag med köttfärs?

Kom just på att jag glömt lägga in alla bilder på bäbiskläderna, jag lovar att göra det snarast!
Måste också bara säga att jag älskar Fehns barnvagnsclips:

image32

Förbannat.

Ringde som sagt FK om havandeskapspenningen i dag då dom för två veckor sedan då jag lämnade in det sa att den 5 maj bör vi veta om det beviljas eller ej. Men, vad tror ni hon sa? Hon kunde inte ens se att någon påbörjat mitt ärende. Är det inte typiskt? Jag som hade tänkt jobba sista dagen nästa torsdag, det lär jag ju kunna fetglömma. Jag blir så förbannad att jag skulle kunna.... Jaa, jag vet inte vad jag skulle kunna men snart är jag kapabel till vad som helst. Som att inte det skulle räcka så suger jobbet pung, jag är så trött och LESS. Och till råga på allt så har vi än ingen rörmockare som kan göra rördragningen. Det verkar vara ett jävla släkte det där. Antingen har dom så mycke arbete att dom inte hinner ta på sig nåt mer, eller så har dom lite arbete men är för lat för att röra på röven. 

Jag känner mig måttligt lycklig kan jag säga.

Nä, bäst att fortsätta rörmockarjakten.

image31

Huset är beställt!

Japp, det är sant! Nu är det bara tusen andra saker att göra! Vi hoppas och håller nu alla tummar vi kan för att våran tidsplan ska klaffa, annars kan det bli riktigt knivigt om det inte finns någon undervåning att ställa huset på när det väl kommer i slutet av juni. Nu börjar vi gräva för grunden om två veckor. Det var nog länge sen jag var såhär nervös sist, fy tusan vilken pärs. Tänk om allt går åt skogen och att allt blir försenat? Nää, nu måste man tro att det ska hinnas och så får man jobba arslet av sig för att det ska göra det också!

Uppdatering stegräknartävling: Det går åt helvete. Förra veckan ledde jag ligan på jobbet och denna vecka lär jag ligga typ sist, eller inte ens typ, jag kommer ligga sist. Som att prestationsångesten inte redan är tillräcklig!

Om havandeskapspenningen går i genom får jag troligtvis veta på måndag när jag ringer dom på FK, om man nu kommer fram vill säga. Jag får köpa en godispåse och en korsordstidning och planera in det på min lediga dag så jag har tillräckligt med tid att sitta i telefonkön och sedan är det bara att hoppas på det bästa.

Annars händer inte så mycket här (för man har inte tid med något annat än husplanering). Valborg var vi bjuden på middag hos Vickan och Lundström! Det var mycket trevligt, det är bara det att man ses för sällan! 

Nu är man för övrigt inne i vecka 25 i graviditeten och 60% är gjort, helt sinnes vad fort det går! Förlossningen känns riktigt skrämmande men samtidigt ska det självklart bli helt fantastiskt att få träffa den lilla pojken som sparkar och bökar där inne!

I kväll har Lisa, Andreas och hundarna varit på besök, det är alltid lika trevligt!
Nää, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det sängen för min del, jag är ruggigt trött!
Tack och hej.


image30

RSS 2.0