Husbygget!

Jaa, då var vi hemma från Sthlm! Borta bra men hemma bäst brukar man ju säga och det stämmer även denna gång men det har varit en hemskt trevlig helg! Vi har gått och gått och gått och skavsåren är lika stora som fötterna själva. 
Vi har handlat massa fina grejjer från IKEA och en hel hög med bedårande bäbiskläder! Bilder kommer imorgon.

Nu ska jag iaf berätta lite mer om husbygget. Vi fick ju en offert i torsdags från ett husföretag som ska hinna bygga, leverera och montera innan semestern bara fönsten hann komma från leverantören. Jag ringde fönstertillverkaren och hörde hur dom låg till med leveranserna och dom sa att beställs fönstren nästa vecka (alltså denna vecka) så ska dom hinna. Perfekt tyckte vi och priset var ganska överkomligt. Kruxet var bara det att dom hade inte räknat med nedervåningen så vi ringde upp, han bad om ursäkt och sa att han skulle ringa om priset på måndag. Johan ringde i går och då hade han som räknat på offerten skickat det med VANLIG POST, fatta hur lång tid det tar?! Jaja, säljaren skulle tydligen ringa idag iaf och säga hur mycket allt skulle landa på. Då var det bara taket då, som vi också fått offert på, 184.000 riksdaler, men ALDRIG. Så troligtvis blir det inte plåt utan shingel i stället. Vi måste alltså bestämma oss senast i morgon hur vi ska göra med allt. Kör vi nu på som tänkt så kommer vi börja gräva för grunden om två veckor. O SHIT. Två veckor är ju typ snart! När vi var ner på tomten igår hittade vi den  fina stentrappan som går ner till älven som folk pratat om! Den är perfekt, den går ner från våran tomt och ända ner till vattnet! Det är zigenare som byggt den för flera hundra år sedan då dom gick ner där och tvättade kläder, tackar tackar!

Jaja, nu ska jag fara en sväng på apoteket och köpa järntabletter och en ny stegräknare, min har fått krupp!


Ajöken fröken.

Stegräknarhysteri!

Helt sanslöst vad man kan bli besatt av något så tråkigt som STEG, ja steg. Vem fan bryr sig egentligen om hur många steg man tar per dag? Jag bryr mig uppenbarligen hemskt mycke eftersom jag anmält mig till den där tävlingen. Jaja, nu knatar man på som attans iaf för att få ihop steg på räknaren och så fort man möter något känt (eller mindre känt) ansikte på promenaderna skriker man tvärs över gatan: HUR MÅNGA STEG HAR DU? 38.900! Förbannade as tänker man men ler glatt tillbaka och genast börjar huvudräkningen om hur många timmar till jag behöver gå för att komma i kapp. 12,5 tim bara. Jag tror jag lägger ner skiten.
Jag har iaf varit ute i solen och gått i 90 min nu med Maciel, supertrevligt!

Det hände en annan komisk grej i går förresten. Johan kom på jobbet och skulle hämta hundarna, vi sätter in dom i hans bil och stängen igen skuffen. Tick tick låter det och vi tittar på varann och inser snabbt förödelsen, dörrarna har gått i baklås och där inne sitter hundarna med sele och hela munderingen på sig. Mamma och Kenneth står brevid och asgarvar, det gjorde jag med tills jag insåg att hundarna har inte varit ut och kissat på 5 timmar och vi har dessutom ingen reservnyckel. Johan ringer till pappa och frågar honom och jajjebus, vilken himla tur att han hade en. Vad skulle vi annars gjort? Johan kastar sig in i den andra bilen när jag kommer på att det är slut sövel i den och börsen är i den andra bilen. Vilket kaos! Vad gör vi nu? Som tur var hade jag iaf tankkortet i väskan så det löser sig tillslut.

Från en sak till en annan så har vi ju fått en offert från en hustillverkare nu. Det ser lovande ut men jag återkommer efter helgen med mer detaljer!
I helgen åker vi ju till Sthlm. Ni kanske minns att fick det av Johan i present så i morgon bitti åker vi. Hundarna stationerar vi hos Mona och Thomas och vi räknar med att vara tillbaka på söndag om nu inte, vilket är ett troligt scenario, vi har handlat för mycket så att en får ta bussen. Nä, vi tar den gröna bilen och den är ju bara två säten i, resten lastutrymme så nog bode det lösa sig!

Ha en underbar helg allihopa!


image29

Stegräknartävling!

I dag får vi förhoppningsvis ett anbud på väggblocken! Jag sitter som på nålar och hoppas hoppas hoppas att vi kan börja snart! :) Pappa var förbi och fika nu på fm och då for vi ner och kika på tomten och det är verkligen fantastiskt fint nu när isen släppt och man faktiskt kan få upp en bild i huvudet på hur det kommer se ut på sommrarna.
Nu är det bara och hoppas på att väggarna inte kommer kosta en miljard!

Nää, nu ska jag ut på en promenad innan jag börjar jobba.
Vi började stegräknartävlingen på jobbet i måndags så nu jävlar är det bara att traska för att allt annat än vinst i denna tävling är otänkbart!


image27

En härlig dag!

Det fantastiska vädret fortsätter! :) I dag har jag legat ute och solat och sovit och det var riktigt skönt, när det var vindstilla iaf! Sedan har vi äntligen fått tummen ur och beställt vagnen och det blev en sån som jag skrev förut. en city cross + citykorg, fotsack och en skötväska! Gud vad verkligt allt börjar kännas nu! Vagn och bilbarnstol är köpt, till helgen ska vi ner till Sthlm och frossa i bäbissaker och bäbiskläder, det sparkar och boxas för fullt i magen och nu är det ansökt om havandeskapspenning. Jag tror nästan det är en bäbis där inne! Om nu havandeskapspenningen går igenom så jobbar jag typ bara 2-3 veckor till, LOVELY!

I kväll har det som alla andra tisdagskvällar varit fika med de andra magarna, alltid mycket trevligt!

Nää, nu ska jag fortsätta fylla i hälsoenkäten som ska in till whippetklubben men jag kastar in en magbild också!

Vecka 23

image28

Fantastiskt väder!

Vilken dag! Upp kliver man och det är strålande sol när man tittar ut, kan det bli bättre? :) Garanterat, om man inte hade jobbat. Men det gäller att göra det bästa av situationen så  nu har vi på jobbet bjudit över mitt gamla jobb på fika i em, trevligt! Nää, nu blir det promenad till caféet och köpa fika sen lunch, em fika och sedan hemgång!
Hundarna är hos Mona och Thomas idag så dom inte behöver sitta i bilen, skööönt för dom!

Ikväll ska vi ut och käka middag med några kompisar och sedan blir det bio!

Ha det gott i det fina vädret!

Det känns typ som om det vore såhär ute, nästan iaf!image25


I dag är det en månad sen älskade Ulle flyttade till Norge, bara 7 mån kvar nu.

Gravidyoga.

Johoo, det ni! Jag hade förväntat mig ett grasiöst gäng gravida kvinnor som mer än gärna står på huvudet och utövar alla möjliga och omöjliga ställningar, sitter barfota i skräddarställning och blundar och bara ser allmänt lyckliga ut över livet. Mina farhågor besannades inte riktigt! Jag är inte mycket för yoga men det var faktiskt riktigt avslappnande och rofyllt!

image24

Nu ska jag bege mig ut på en cykeltur med hundarna och sedan blir det i princip sängen, jag är riktigt riktigt trött!

Gonatt!

Blommor VS promenad?

Jag undrar om jag ska göra det idag? Mamma säger att det ska tydligen vara livsviktigt men, jag vet inte jag. Det känns otroligt jobbigt iaf! Det står mellan att plantera om blommorna och att ta en promenad i det vackra vädret, jag tror jag väljer det andra alternativet!

Men samtidigt så ser ju blommorna ut att behöva en uppfräschning innan sommaren och när jag står och tittar på de stackars blommorna ser jag till min fasa de oputsade fönstren. Men eftersom fönsterbrädan är kattens enda säkra tillhåll för att undvika att bli uppäten så får han allt sitta där och kladda på fönstren ett tag till innan jag ids putsa dom för annars skitar han bara ner dom igen när han tror att han ska kunna fånga flugor på utsidan. HA, det enda han gjort som ens skulle kunna liknas vid en fångst var när han fick bära omkringa på råttan som skrållan redan hade dödat.

Här är katten, in action:

image20

De stackars blommorna och de oputsade fönstret. (Det i fönstret kommer från CULT)
image21

Jag var nyss in på CULTs sida och fann detta, är de inte underbara så säg! Jag MÅSTE ha eller, bäbis MÅSTE ha låter bättre.

image22image23

42-åringen har erkänt.

Jag hoppades och trodde att dom skulle finna lilla Engla vid liv men, icket. Jag kan inte förstå världens grymhet...
En liten oskyldig flicka? Det är förjävligt att inte ens barnen kan gå säkra.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2248365.abimage19

En dag i Vindeln.

Alltid lika trevligt att umgås med min kära vän Vicke! Vi for ut med hundarna och promenerade så att dom skulle få springa lösa. Ni människor som inte sett en whippet springa lös bör snarast skriva upp det på sin att göra-lista innan man dör för att det är en fantastisk syn! När vi gått ca halva vägen får jag syn på den största hundliknande varelse jag någonsin sett komma lufsandes mot oss. Jag får genast upp ett troligt scenario: stor hund vill hälsa på Cindre, Cindre blir arg och biter stor hund, stor hund biter tillbaka och kvar står jag med en Enzo (som av händelsen fått men för livet) i ena kopplet och en köttslamsa (som några minuter tidigare var en hund vid namn Cindre) i det andra kopplet. När jag igen tänker att detta är ett troligt händelseförlopp så börjar jag gå ännu snabbare varpå den vita varelsen även den går snabbare, mycket snabbare men , då kommer killen med koll. Han ropar på den stora hunden som ser ut att bry sig lika mycke som om han vore döv, men tillslut går han iaf hem. Vicke känner han som ropar på hunden som säger att hunden inte är hans (jag hade gjort likadant) utan hans tjejs och den lyssnar aldrig på honom (no kidding). Hade det inte varit för att han hade sin egen hund brevid sig och att den låg lika still som en sten så hade jag blivit förbannad och trott att han var en värdelös hundägare som inte hade någon pli på sina djur överhuvudtaget men, han verkade ha det så han är förlåten!

Jaja, nu är vi iaf hemma, välbehållna. Eller jaa, Cindre har en sargad svans men det ska vi inte skylla på stor hund utan det är den underbara lille sathunden Enzo som orsakat dom skadorna då det är hans enda försvar då han tycker Cindre springer för fort, han kommer aldrig närmare än svansen. Sjuklingen är nu nerbäddad och allt är frid och fröjd i säkert en kvart till iaf! ;)

I kväll blir det middag hos Mona och Thomas (Johans föäldrar), mycket uppskattat! :)
Hoppas ni har en bra helg allihopa!

Bus!
image17

Den skadade svansen vilar.

image18

Skitdag.

I dag har jag varit riktigt slö och inte orkat gjort i princip nåt vettigt alls.

Gick av jobbet kl 07.30 i morse och sov sedan till 12.00 då en underbar försäljare ringde och tyckte jag behövde en försäkring mot bröstcancer men, sug balle. Jag sa åt henne att man inte kunde få bröstcancer när man var gravid men läste jag sen att det kan man visst få. Men hon höll med och jag la på, ajöken fröken. Väck mig aldrig igen.
Sedan har jag suttit och försökt få koll på dessa förbannade papper från försäkringskassan och när allt tillslut kändes som ett enda virr varr tänkte jag att jag ringer dom istället. Du har plats 213 i kön och din väntetid beräknas till 33 min hörde jag en röst säga, jag höll jävlar på smälla av. 33 MINUTER? Vad är det som gör att det går så långsamt? Jobbar dom helt själv eller finns det någon annan bakomliggande orsak som kan förklara fördröjningen? Nästa gång ska jag gå till deras lokala kontor här i Vännäs som bara har öppet på måndagar mellan 10-13 och ldå har lunch mellan 11-12. Jag ÄLSKAR försäkringskassan!
Efter jag väl kommit fram, fått svar på de frågor jag hade och skrivit ut alla papper så tar jag hundarna, väskan och papperna och går ner till bilen. Halvvägs ner för backen får hundarna syn på katten som i full syra kommer springandes och fullkomligt flyger över vägen och hundarna efter. Halkigt är det och jag flyger på arslet och det enda jag kan tänka på är att NEJ, nu förstörs papperna från FK. Fan fan fan, nu måste jag göra om allt igen. Mitt i all tragik var jag tvungen grina en skvätt för det är så synd om mig.
Sedan var jag ner till chefen som skulle fylla i ett papper men det skulle dröja till på måndag em, underbart.
Efter detta for jag till mamma och beklagade mig över min otroligt bedrövliga dag och hon tyckte hemskt synd om mig och förstod fullkomligt varför jag var tvungen gråta en skvätt, eller?

Nää, nu har min älskade kommit hem och nu ska vi försöka styra upp middag. Västerbottenspaj, romröra och en god sallad med avocado och feta! SMASKENS!

Jag önskar jag hade följt hundarnas tema i dag och förutom att jaga katten legat kvar i sängen.

image16


En cykeltur.

Jag tog med mig ena vilddjuret och cyklade ner till tomten häromdan och passade på att ta lite kort så här kommer några. Det är inte allt för roliga bilder då det fortfarande är snöigt och dant men man ser ju lite hur det ser ut iaf!


Cindre.
image22


Bara bort med lite tallar så kommer det bli perfect!
image23

Nytt jobb!

ÄNTLIGEN Som Fylking skulle sagt!

Nämen, det känns riktigt bra och att det är vaken natt känns ännu bättre!
Happiness! :)

image21

Bäbismage och BM-besök.

BM-besök i tisdags. Japp, jag var helt övertygad om att det var i måndags men, mitt minne svek mig ännu en gång.
Allt såg iaf bra ut och man fick höra lillhjärtat slå! Riktigt häftigt.

HB: 131
Blodsocker: 5,9
Blodtryck: 120/70
Bäbis hjärtljud låg på 140 slag/min

Efterfrågan om magbild är stor så här kommer den första.

Vecka 22:

image20

Förbannat.

Jag trodde man kunde spara hur många inlägg som helst i utkast men, ack så fel man kan ha för att tydligen var det bara ett. Jag hade skrivit massa inlägg men skulle vänta med att publicera dom tills jag satt vid den andra datorn där alla bilder ligger och så är allt försvunnet.
Och NEJ, jag tänker inte skriva om det.
Jaha, då gör jag väl en kort sammanfattning av helgen då.
Fredag: Shopping, Lunch med Maria och Grillpremiär med vänner.
Lördag: Födelsedagsfirande och välkommen till världen firande i Skellefteå, Gandhi och Jonas Gardell.
Söndag: Kaffe hos Amanda och sjalvisning med gravidisarna hos Sara.

BM besök i morgon kl 14.30.

Ajöken fröken.


Smarrigt!
image13
Riktigt smidigt att kunna bära men samtidigt ha händerna fria!

image14

Halvtid.

Jag har gått precis halva graviditeten idag, skrämmande men spännande såklart! Jag intalade mig själv att jag ligger efter så mycke i inköp att jag börjar få lite smått panik så i dag har det handlats lite små kläder i strl 50! I strl 56 finns hur mycke snyggt som helst, både Åhlens och Lindex retroinspirerade kläder är underbara! Och i strl 50 finns det mest skit tycker jag, bara nallar och kaniner i princip men, jag hittade några hyffsade grejjer iaf (bilder nedan). Babyskyddet (bild nedan) är iaf köpt och vagnen ska beställas till veckan! Nu börjar jag känna att jag är med på banan igen!

Bodys från HM:
image9
Pyjamasar från HM:

image10
Och babyskyddet med bas från Acta Graco:

image11

Ett år närmare 30.

Jaa, det ska tydligen inte vara så bra. Det verkar bara vara jag som inte fattar skräcken med att bli trettio. Hellre 30 än 50 liksom? Jaja, i söndags hade vi födelsedagskalas då jag fyllde år den 26e.

Mycket trevligt sällskap, gott fika och kanonfina presenter.

- En weekend till Sthlm med Johan
- Pengar till barnvagnen
- Presentkort på MQ
- Presentkort på Expo
- Fler kaffemuggar från Cult Design m.m.

Just det, ultraljudet.

Det har jag glömt rapportera om!
Allt gick bra och vi fick behålla vårat BF när vi var på UL, alltså den 20/8! Fick även veta att det var en liten kille som gömde sig där inne! :)

I måndags var vi och kollade på barnvagnar och har nu i princip bestämt oss för en helsvart city cross + citykorg, känns som ett bra val för oss men, vad ska man ha för bil? Det kan inte vara sanning att man måste ha en minibuss för att långnäsorna, bäbisen och barnvagnen ska kunna åka säkert? Eller?

Här är iaf city crossen!

image7

Och citykorgen:

image8

Påsk i Borga, i vanlig ordning.

Jahapp, då var man hemma igen, tyvärr måste man väl säga! Det är alltid lika skönt att vara där uppe! Påsken har bjudit på fantastiskt väder, god mat, strömavbrott, fisketävling och en massa mys!
Jaja, man kan sammanfatta detta som en underbar helg.

Här kommer lite bilder!


Nähäpp, det gjorde det inte. Dom kommer sedan!


RSS 2.0