Utmaning.

Susanne har utmanat mig:

1. Vad gjorde du för tio år sedan? 10 år sedan? Då var jag ju knappt född! Nämen, det var då och några år framåt jag tävlade som mest med hästarna. (Underbara tid!)
2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag? Dagen är ju snart slut men, jag ska gå utpå en prommis, sedan se film, käka snarra, bada jacuzzi och sedan sova.
3. Godis jag gillar: Choklad och salta skallar (lakrits).
4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär? Oj, det är många pengar. Jag skulle betala av huset och bilen, köpa häst och stall, köpa en porsche till Johan, köpa en husbil, bjuda mina nära och kära på en resa, investera (i vad vet jag inte), skänka en del till någon hjälporganisation för djur som far illa, shoppa en MASSA kläder och inredningsprylar och bara leva riktigt topnotch!
5. Städer/orter som jag bott i? Vindeln, Vindelånäset och Vännäs. (Huvva vad jag känner mig berest)

Jag utmanar Maciel!


Lugn dag.

I dag har varit en ganska lugn dag! En låång sovmorgon MED Johan som för en gångs skull fick sova ut. VI klev upp vid 11 och åkte in till stan. Vi skulle provköra en till bil då den förra halvt rasade ihop när vi var ute och provkörde. Behöver jag tillägga att det blev inget bilköp då iaf. I dag var vi ute och provkörde en focus flexifuel -05, vi tyckte om den och vi var även upp på babyproffsen och testade så att barnvagnen gick in och den satt som ett smäck där bak! Nu väntar vi på att dom ska få in bilen i någon annan färg och en ghia i stället för en trend, då kanske vi slår till!
Efter det for vi och köpte en högtryckstvätt (fy tusan vad jag ska tvätta) och sedan på zoocenter för att beställa selar till hundarna.

I går på dagen var jag på caféet och lunchade med Hannah, mycket trevligt var det! På kvällen var vi nere på tomten och städade undan nu när murningen är klar, det känns ju fantastiskt skönt! Nu blir det förhoppningsvis hyffsat lugnt fram tills det att väggarna kommer den 5 juli! Det ska bli så himla spännande att se hur det blir när väggarna kommer upp!

Annars då? Händer här inte mer än vanligt. Jag har nu gått in i v 33 och bäbisen sparkar och bökar på inne i magen och nu börjar det bli jobbigt att böja sig ner för att plocka upp saker, det känns som att något är i vägen! Jag börjar även vara fundersam på hur han egentligen ligger, om han har vänt sig eller inte? Jag känner då inte att det är just huvudet som ligger neråt och det sparkar så konstigt att jag i bland funderar vad det är för filur som ligger där inne. Mest buffar det under revbenen och i vänster sida, men även neråt och i höger sida? Så jag vet då inte hur eller vars han ligger. Jag börjar tro att det är en hamster som bara springer runt runt!



I morgon är det fika på station med det kära vindelgänget (-ullis) som gäller! Det ska bli riktigt mysigt! :)

Nu ska jag gå och fixa lite rabarberpaj och sedan krypa upp i soffan och se fotbollen med Johan.
Jag är trött, Johan är sjuk och hundarna är tröttast.

Lilla Enzo ska sova och försöker få på sig filten!

Kanske ny bil och definitivt "ny" soffa.

I går så var vi en tripp in till stan och handlade lite bäbisgrejer så nu börjar vi vara ganska i fas med det man bör ha köpt vid det här laget. Men, sängkläder till spjälsäng, vars tusan hittar man det? Det finns ju bara bedrövligt fula saker med kaniner, nallar, prinsessor eller bilar på och NEJ, några sånna blir det inte. Jag vill ha lite mer retro!

En skötbädd längst bak, sen ett täcke, lakan, påslakan och kudde till vagnen. Längst till höger en badcape och sedan en vagnleksak och två små nappar där uppe.


Joo, som det är just nu går vi i bilbytartankar. Det vi funderar på är en mondeo -05 superduper nånting diesel. Den är hemskt fin men den vinröda färgen är inget som imponerar på mig. Vi ska iaf låna hem den i dag och provköra lite.

Och så var det soffan då. Vi har ju reklamerat den för att tyget på sitsen, utan någon större användning blivit alldeles ? fult. Det ser ut som att man tagit en hårborste och dragit fram och tillbaka några gånger så det är som, hårigt.
Sagt och gjort, i morse skulle dom komma och hämta den efter 10 nångång. 09.20 plingade det på dörren och jag var vid denna tidpunkt långt i från vaken. Studsade upp och försökte kränga på mig några kläder med ena handen samtidigt som jag med den andra handen försökte få bort hundarna som däremot tyckte det var jackpot att få påhälsning 09.20 från dörren. Till min stora fasa skådar jag när jag öppnar dörren det mest överjävliga i soffväg man kan hitta. Den är så ful, så ful och detta ska alltså föreställa våran lånesoffa. TACK Jacke och Andreas! Ni skulle ta det snyggaste ni hade sa Johan åt er och jag kan bara inte tro att detta är det snyggaste ni har för då vill jag inte ens veta vad det andra ni har i lånesoffväg ser ut som. Jag ringde med gråten i halsen till Johan och talade om för honom att han måste fara tillbaka  med det här öket, jag blir gråtfärdig varje gång jag ser den! Och nej, vi har varken köpt våran soffa från jysk eller myrorna. Den kommer från EM!

Här har ni den nya. (Den kommer inte bli långvarig kan jag tala om)


Hoppas ni får ett gott skratt! Ajöken.

Här har ni förresten Johans blogg, han skriver utförligare om husbygget!
http://ourhouse.blogg.se

Midsommar, stormagen och förkylning.

Midsommar var kanontrevlig! Vi var ju först i Överklinten till ca 20.00 då for vi ut till Obbola där Johans släkt befann sig och där blev vi kvar tills i dag!
Det är lika pinsamt varje år när man alltid far till Överklinten med pappa och syster med familj 18, sedan är man bara där och käkar middag och sen far man till Obbola vid 20. Men, hur ska man göra då om man vill hinna vara på båda ställena? Svårt beslut...
Ja, det blev iaf en trevlig midsommarhelg med god mat, trevligt sällskap och en välbehövlig vila från husbygget några dagar satt inte helt fel! Vi var ju som sagt i Obbola där stugan, oturligt nog ligger alldeles brevid havet så där är bad ett måste vid varje visit (sålänge det är öppet vatten) annars är man, enligt Johans farfar en "sopprot" och det är i princip det lägsta man som mänsklig varelse kan komma. Så det var inte mycket att orda om, jag kan inte vara sämre än en 77-åring, på med bikinin och sedan var det bara att hoppa i (eller ja hopppa och hoppa, gå hemskt försiktigt är nog närmare sanningen). Fy fan rent ut sagt så kallt det var, jag kan inte minnas när jag frös så mycket sist!
Och jag som hade planerat att ta massa bilder i helgen men kameran hade planerat annat och blev utan batteri så det enda kort jag fick var på min systerdotter Alicia men, hon är så söt att det väger nästan upp att det bara blev ett kort!


Nu är jag iaf dyngförkyld och har i dag legat hemma som ett slakt och enbart tyckt synd om mig själv. Jag känner ingen smak, kan bara andas genom ena näsan och pratar värre än en kille i målbrottet.
Men, jag har ju lovat att lägga in en magbild så här kommer en från vecka 32 iförd typisk förkylningsoutfit, pyjamasbyxor och linne.


Jag har förresten sett en jättebra film (Why I Wore Lipstick to My Mastectomy) ikväll medans Johan var på fotbollsträningen och är nu om möjligt ännu mer snorig än innan. Tur att han inte var hemma för då hade han säkert skrattat hysterskt över hur patetisk jag såg ut då jag satt där framför TVn och grät som ett barn för den stackars tjejen i filmen som fick bröstcancer och kanske inte kunde få några barn. Och så grät jag över hur underbart omtänksam och ödmjuk hennes karl va också!

Jaja, sköt om er!

Murning, examen och ett efterlängtat samtal!

Japp japp.
Nu börjar det gå framåt med husbygget! Ytterväggen som skulle muras upp är snart klart! Sen fattas ju de innerväggar som ska muras men det är roligt att se att det börjar ta form!
Här på bilden är det murat sex varv och nu är dubbelt så mycke gjort! :)


Och i går tog han ju examen, min älskling! 2 år är nu gjorda och vissa gånger (när han varit hemma) har det känns som att tiden gått otroligt fort och andra (resterande tid) har det kännts som det gått förbannat långsamt. Nu är dom iaf gjorda och nu är han äntligen hemma för alltid! :) (Det sa jag när han gjort klart lumpen också)
Det är ju iaf helt klart värt att fira!

Av mig med familj fick han en ny klocka. (Sorry den suddiga bilden)

Och av sin familj fick han något som jag inte riktigt vet vad det är men, han blev hemskt lycklig iaf! Den ligger i en grå låda och det är nog någon slags såg.


Sen så, det efterlängtade samtalet! Det var ULLIS! :) Det var alltså över tre månader sen jag prata med henne på telefon sist, och i normala (när hon inte är i Norge) fall är det typ varje dag! Det var otroligt skoj att prata med henne igen! Nu hoppas jag bara hon kommer hem snart!

Ha det så gott!

Rabarberpaj!

Jag stoppade just in en rabarberpaj i ugnen som senare skall fraktas ner till tomten till de som är där och jobbar (Och till syster, jag och lilla Alicia!).
Annars är jag mest oambitiös idag. Jag skulle behöva städa bilen men, har ej tagit mig för det ännu. Skulle även ha gått en långprommis med hundarna och har ej tagit mig för det heller. Måste nog börja agera snart tror jag. I kväll är det gravidfika, kommer garanterat bli lika trevligt som vanligt men, i kväll kommer en hedersgäst! Saras lilla nyfödding, Selma!
Nää, dags att vipsa lite grädde och packa i hop för att fara ner med pajen!

Adios amigos.


Söndag och hundutställning.

Joo tjena. På söndag var det fortfarande lördagens galna Enzo som regerade. Samma sekund som jag öppnar ögonen börjar han om igen. Jag kliver upp och jag och Vicke käkar frukost. Johan hade redan åkt ner på tomten med pappa, Johnny och Thomas för att börja mura upp nedervåningen. Vi packar i hop medan den juckande Enzo maniskt springer runt och försöker hitta nya offer. Diezel är det inte ens lönt att försöka ge sig på så Cindre är den enda som står ut med hans uppförande, iaf ett tag.
Väl nere på utställningsområdet tycker vi att vi är där alldeles för sent men väl framme vid ringen är det ingen annan whippet som kommit än och det är långt kvar till whipparna ska in. Efter bara en liten stund kommer Johans mamma och min syster med co. Vädret blev iaf skit. Spöregn kominerat med uppehåll men Enzo sköter sig iaf fint när han väl är inne i ringen och Vicke ställer honom bra!

Fick värdelösa bilder men Enzo står iaf som tvåa.

Och en springande Cindre!


Han fick en etta med HP och slutade som 4a medans Cindre gick det mindre bra för. Han fick en 2a för sina öron ännu en gång så nu får det vara färdigt med utställning för hans del. Han tycker inte det är speciellt skoj och sedan blir han bara stressad av alla hundar som är där och så sitter han i buren och skäller som en galning och då ser jag ingen vits med det längre, han mår mycket bättre av att stanna hemma!
Men jag har funderingar hur jag ska göra om vi ska anmäla Enzo till utställningen i Skeppsvik, den är typ en vecka innan BF. Man kanske redan fått eller så kanske jag inte alls orkar fara. Men samtidigt är det ju inte så dyrt att det skulle vara hela världen att chansa heller. Hmm, jag får se hur vi gör.

I går kväll så kände jag av att det blivit för mycke spring och tunga lyft de senaste dagarna. Jag vet inte om det var sammandragning jag kände av. Ont gjorde det iaf och magen var hård som en boll så jag tänkte att det kanske skulle gå över med en dusch men icket men i morse när jag vaknade var det iaf bra! Jag kände mig nästan som en ny människa, otroligt vad lite (mycke) sömn kan göra!


Hejsvejs med er!

Lördag och finfrämmande från Vindeln!

Japp, på lördagmorgon (trodde jag) ringer Vicke och säger att hon är ute och går med Diezel och sedan ska hon till hästarna och efter det hem och packa i hop och sedan kommer hon hit! Finnemang tyckte jag, typ 12-13tiden då. Bäst att kliva upp tänker jag och masar mig sakta (det går inte så fort längre) upp ur sängen, går ut med hundarna, går in igen, sätter mig för att käka frukost och inser till mitt stora förtret att kl snart är 12, förbannat. Jag som skulle hinna städa undan, dammsuga, skura golven, renbädda gästsängen, städa bilen, klippa hundklor och vara riktigt ambitiös innan Vicke kom. Jag ringer Johan som är nere på tomten och slipar grunden och frågar när jag skulle skjutsa dom in till stan. Han svarar då att det bara är han som ska ha skjuts för de andra är i stan. Fine, då får jag stryka en sak från to do-listan! Han skulle in vid 14. Jag skyndar mig som en galning för att försöka hinna allt men vet som vanligt inte vars jag ska börja utan står som ett fån och stirrar!

När kl är 14 kommer Johan hem och gör sig ingen direkt brådska så 15.10 far vi in till stan och kl 16 ska Vicke komma. Lycka till. Alla som kommer härifrån vet att det är vägarbeten efter vägen så det tar typ 40 min åt varje håll om man nu som vi skulle upp på Mariehem.

Väl hemma far vi ut med hundarna (gissa vars) till sandtaget.






Kvällen blev mycket trevlig! Vi fixade middag, snackade skit, badade hundar och käka karra! Däremellan sprang jag runt som en vilde och jagade hundar (Enzo och Cindre) som inte ville annat än sätta på varann. Och så när jag klippte klorna på Cindre klippte jag i pulpan så det började blöda som ett såll och när det väl slutade så började Enzo bråka med honom så det började blöda igen och sen var det blod överallt så jag sprang efter dom som en galning med en papperstuss samtidigt som jag försökte hålla dom borta från varann. Så höll dom på i typ 5-6 timmar och jag kan säga att det var en billig Enzo kl ett på lördag natt, fy tusan.

Jaja, i morgon komer en ny dag och då kommer underbara Enzo vara tillbaka!

Fredag och allt möjligt.

Fredag var en slappare dag. Johan jobbade eller, jobbade vet jag inte. Efter hans story om dagen som gått kan vi sammanfatta det så att han iaf var på jobbet (knappt det) och sen hur mycke han jobbade är diskuterbart. Han hade fikat, kollat mailen, käkat lunch, tagit kort, fikat, kollat mailen, snackat skit och sen åkt hem, det tog 8 timmar.

Jaja, vad jag själv gjorde minns jag inte, förmodligen så lite som möjligt. Jag tror jag tog sovmorgon (ovanligt), sen var jag ut på prommis med hundarna och sedan minns jag inget mer. Antingen så for jag till Lisa eller så for jag på affärn. Men hos Lisa var inte i fredags tror jag, så jag for nog och handla men det var ju på em var var på affärn? Antingen tog jag en hemskt lång sovmorgon eller har jag börjat få minnesluckor.
På kvällen var vi iaf och gratta Johans kusin, Andréa som har blivit hela 17 år! Hon var ju bara tio år när jag och Johan träffades och nu är hon 17?! Huvva vad tiden går snabbt! Efter mycket gott fika där for vi till Mamma & Kenneth och där snackade vi skit en stund och så fick vi lite barnsaker, kanon!

Det var typ fredagen.

Torsdag och gjutning!

Gjutningen gick otroligt bra, mycke tack vare allt kunnigt folk som var där och hjälpte till! Förutom att vädret gärna kunde fått va en aning bättre, hällregn hela dagen (kolla himmeln på bilderna) så kunde det inte gått bättre!

Jag vet inte mer vad jag ska säga om gjutningen, bilderna får tala för sig själva!

Innan betongbilen kom, det som nu är glömt att lägga ner kommer aldrig ner.


Slangbilen har kommit!


Ja just fan, man skulle ju skotta upp sand mot kanterna så inte
kantelementen brakar när man fyller betongen, skynda! (Gotte i typisk
kommunalarbetarpose)


Betongbilen har kommit, nu kör vi i gång!


Ett actionpic på slangpojken.


Bert-Ove går med en grej som tar bort luftbubblor i betongen.


En slangpojke, två skottare, två dragare och en murare.


Och tjopp tjopp (inte riktigt) så var det klart!

Gjutning och hundutställning!

Gårdagens inlägg som jag missade att lägga in kommer här lite försent.


Japp japp! I morgon är det gjutning av platta som gäller och vi hoppas på att allt som ska ligga under betongen ligger där nu för annars blir det knivigt!
I dag har jag varit hos Lisa och det var lika trevligt som alltid! Vi var ut med hundarna en sväng och resterande tid ägnade vi till att surra, sooom vanligt!

På lördag kommer Vicke hit och nattar över och det ska även det bli mycket trevligt med hundpromenader och myskväll medan Johan har inkvarterat sig hos okänd kompis. Det var nog till Kocken han skulle förresten. På söndag ska vi då på utställning och Vicke ska ställa Enzo och Anna Cindre då jag ej känner mig som någon akrobat längre och det ska bli riktigt spännande att se, det kommer säkert bli kanon!

Nää, nu ska jag ta och krypa i säng tror jag men jag ska försöka hålla mig vaken tills han kommer hem. Kl är 01.30 och han är fortfarande nere på tomten och förbereder inför i morgon. Jag tycker synd om min älskade, hoppas han kommer hem snart!

Natti natti.

Helgen!

Helgen har fortsatt i byggandets tecken (och ätandets). Vi har jobbat på som tusan nere på tomten för att kunna gjuta på torsdag! Johan är en sån goding och ger mig sovmorgon till tio varje morgon medan han själv typ snittar på 15 arbetstimmar om dagen! I morgon ska golvvärmen läggas och efter det blir det armeringen. Det är svårt att föreställa sig att det ska stå ett hus där om tre veckor!
Hundarnas hus har iallafall redan kommit, här hänger dom stundtals när vi är nere på tomten!



Sedan har vi typ bara ätit känns det som, i fredags grillade vi här hemma.
Sen har jag städat och bakat och bakat och bakat! Bullar och kakor och gud vet vad!
I lördags blev vi bjudna på midag hos Mona och Thomas, mycket uppskattat och i dag åt vi skräpmat! Huvvaligen, jag kommer rulla fram snart! (Kommer jag iofs göra oavsett vilken mat)
Här kommer lite bilder:



Till och med katten ser utslagen ut av allt ätande:


I går var vi förresten till Lina och Gotte och titta på flickan! Men, vilken bedårande liten tjej! Hon var jättesnäll och sov så sött när jag höll i henne, barn brukar alltid börja skrika när jag håller i dom men, varken Emmie eller Tilde gjorde det, det kanske är ett gott tecken! En till av magarna på fikat har förresten också fått en underbart söt liten flicka, grattis!
Jag kastar in en magbild här från vecka 28 då jag en fixat en från v 30 ännu.



Jag har förresten uppdaterat med lite bilder från hundprommisen och dopet!

Sköt om er!

Bm-besök och bäbis!

I går kväll var vi som sagt ut på promenad och vi for bort till rundan som går runt sandtaget så man kan släppa hundarna! När vi gick där i godan ro och snackade skit så hörde vi något som kom galopperande bakom oss, det kändes ju inte som något sensasionellt när hundarna är lösa men av ren vana kollar man bak och ser efter åt vilket håll man ska flytta sig om man inte vill ha något benbrott och där ser jag Enzo, men Enzo var ju nyss framför oss. Jag tittar fram och där är både Cindre och Enzo och tittar bak och inser att antingen har hunden klonat sig eller så är det en annan whippet! Efter en stund går det upp ett ljus, det måste vara Kiwi (Enzos bror) som också är ute!
Efter ett tag kommer Anna med fam. fram bakom träden så vart det helt plötsligt 6 människor och fyra hundar med på promenaden! Det var trevligt!
Här kommer bilderna:

Enzo i sitt esse!

Vars tog bollen vägen?

Busisar!


Jaa, så var ännu ett BM-besök avklarat och allt såg bara bra ut!

HB: 122
Blodsocker: 5,3
Blodtryck: 130/85
Bäbis hjärtljud låg på 136 slag/min
Sf-måttet föjde kurvan och låg på 28 cm

Såhär ser bäbisen ut nu i vecka 30:


Sedan har Lina och Gotte fått sin bäbis sent i går kväll! Ett stort grattis till er! Dom hade varit förbi och hälsat på oss i dag när jag var hos BM så jag fick inte se den lilla flickan, bara Johan! Jag är så avis på han!

Långa dagar och korta nätter!

Jaa, så känns det nu! Känns som man bara hunnit i säng så ska man upp i gen och i väg ner på tomten! Men, nu går det minsann framåt! Grunden ska vi förhoppningsvis gjuta antingen på fredag eller måndag och sedan ska pappsen börja mura upp nedervåningen!

Annars så mår magen bra, den växer så det knakar! Jag ska försöka lägga ut nån bild senare i veckan. Fatta att nu går man in i v. 30, det känns ju helt sinnes! Har lillpojken legat där inne så länge? I morgon är det besök hos BM igen och det ska bli spännande och se om niferextabletterna gjort nån verkan på hbet men samtidigt fasar jag som vanligt för att ta det där provet. Hon är inte den mest sympatiska när hon sticker och sedan är det som sagt ingen smidig liten nål som bara sticker till utan det är typ en gaffel hon sticker med så det känns som hon ska hugga loss hela jävla fingret. Jaja, jag lever ju än sålänge så jag lär väl troligtvis överleva morgondagens besök också. Ska bli spännande och höra om hon kan känna hur lillen ligger. Jag tycker att det har börjat kännas mer sparkar uppåt men om det beror på att han lagt till sig med huvudet neråt och att det är fötterna man känner eller om det beror på att han sitter på rumpan där inne med ett hånflin och bara boxas uppåt det låter jag vara osagt!

Idag har vi varit in till stan och kollat vitvaror och vi har äntligen kommit fram till vad det blir, det känns riktigt skönt! Sedan var vi på strömpilen för att jag skulle hitta mig en ny bikini då mina andra börjar kännas liiite för små! Jag hittade även ett par vita mammabyxor som var helt ok!

Jaa, just det. Min systerdotter i Skeå döptes ju i lördags! (Bilder kommer) När man då sitter och håller en sån liten goding då känns rädslan för förlossningen ganska avlägsen, då längtar man bara tills man har sin egen!
Men för Gotte och Lina är det nog på gång nu, jag tror bäbis kommer i natt! Lycka till!




Nu ska jag ta en skogspromenad med Maciel och hundarna!

Jag lovar att bli bättre på att skriva, just nu hinner man bara typ sova!

Här är den tilltänkta kylen/frysen.

RSS 2.0