Klippta ringar och husmålning.

Jaa, nu är ringarna klippta för det gick verkligen inte få av sig dom. Jag fick klippa förlovningsringen och en av ringarna jag fick i studentpresent. Kul? Nej.
Vi tänkte då att vi passar på och gör om förlovningsringarna i samma veva. Vi hade allt guld själva så vi tänkte att så dyrt kan det inte bli. Vi ville ha modellen här nedan fast halva i rött och halva i vitt guld. 11800:- skulle arbetet gå på så, vi sket i det och tog samma men endast rött guld i stället.


Annars så målar jag mest hela dagarna. Jag börjar bli lite halvless på måla och längtar ofantligt mycket tills taket är lagt och huset är tätt så att arbetsdagarna inte ska bli fullt lika långa som nu, typ 15 timmar utan kankse bara 10 timmar!

I morgon är det fika med magarna, alltid lika trevligt! Jag satt och tänkte på det för någon dag sedan att gud vad värt det har varit att ha varandra under graviditeten! Några i samma sits att dela alla frågor och funderingar med, så skulle alla få ha det!
Jag ska egentligen till BM i morgon men jag måste se till att omboka det till torsdag el. fredag, skulle även ha ringt Vicke och hört om hon vill hitta på något när man ändå ska in till Vindeln!

Nää, nu ska jag återgå till målandet!

Kastar in en inte alltför bra bild från slutet av vecka 37:


Adjö.

Husmålning, finbesök och elefantfötter.

Ja, det är vad som hänt sedan sist! I helgen har det varit husmålning som stått högst upp på to do-listan. Vi har målat och målat och målat så pass att jag numera har så ont att jag inte kan knyta handen. Att gå ut med hundarna är i princip att förglömma då ni själva säkert förstår att kan man inte knyta handen runt kopplet så säger det vips så  är man en whippet fattigare. (Enzo är inte lika rymningsbenägen).


Tappra målare!I lördags kom Ullis på besök, det var riktigt roligt! Vi målade, åt middag hos svärmor och svärfar, for ut med båten, snackade skit och sov!
Jag glömde helt bort att ta en bild på henne men vi tog en bild på huset utifrån älven när vi for ut med båten.


Sedan har 12 timmar/dag hela helgen stående och målande gett fler men än ont i händerna, V Ä T S K A  i benen och i fötterna. Jag skulle ta på mig pumpsen i dag, a tja, jag får knappt på mig crocsen.  Det är som ett jävla skämt. Hur botar man detta? Plus att ringarna fastnat på fingrarna så varje natt vaknar jag av att jag får typ blodstopp, Jag måste nog klippa dom, det känns mindre roligt.
Här får ni iaf en bild på jättemagen i vecka 36.


Nää, bäst att lägga sig i sängen och hissa upp fotändan, det kan tydligen hjälpa.

Natti.

UL, BM-besök och startklar.

Ännu ett BM-besök är nu gjort, i Vindeln. Visst är det fantastiskt att man ska få åka nästan tio mil för att få träffa en barnmorska? Dom i Vännäs, jaa det är faktiskt två stycken, dom ville båda ha semester i juli (vissa har tur) så då är det bara att glatt pallra sig i väg till Vindeln. Allt såg iaf bra ut och huvudsaken är ju det!

HB: Kollades ej
Blodsocker: Kollades ej
Blodtryck: 120/70
Bäbis hjärtljud låg på 145 slag/min
Sf-måttet föjde kurvan och låg på 34 cm
Ligger med huvudet neråt men ännu ruckbar

Jaa, det är sant! :)

Vi var på ultraljud i går för att se om grabben vänt sig och mycket riktigt, det hade han! Han var inte fixerad men ruckbar! Jag är så lycklig över att jag slipper gå runt och grubbla mer över hur det ska bli!

I morgon går jag in i vecka 36.

Annars så grejjar vi mest på med huset. Johan svär och är förbannad över ränndalarna på taket och jag tycker livet är bedrövligt då man måste måla kortsidorna på plankorna. Dom sitter alltså uppe på väggen redan och mellan underkanten på panelen och plåten under är det ca 2 cm och att måla på plåten är i princip förenat med dödsstraff. Det är ett jävla pillergöra och jag tycker mindre bra om pillergöra. Dessutom har jag nu målat denna underkant på plankorna 9 ggr för att det ska bli tätt och än har jag bara hunnit med en sida av huset, tjoho vad roligt vi har. Johan tycker jag gnäller och är jobbig men jag anser mig vara fullt normal.

Tack och hej!

Fest, kalas och systemkamera.

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist, fy skäms på mig. I slutet av förra veckan hände inte värst mycke faktiskt. Tanken var att få huset tätt så det inte skulle regna in men, när taket till vårt stora förtret inte kommer förrän om två veckor så är det inte mycke annat att göra än att få på plasten för att sedan regla så att iaf allt är klart innan taket kommer. 

I helgen däremot har det ju varit det årligen största kalaset: Vännäsdagarna! På fredagen höll vi till hos oss och käkade middag och umgicks innan vi drog ner på byn och på lördagen var vi bara jag och Johan som först grillade hemma för att sedan fara ut med båten i det fina vädret, mysigt. Vi for sedan ner på området och det var SJUKT mycket folk, soooom vanligt! Sammanfattningsvis har det varit en trevlig helg men jag kan konstatera att Vns-dagarna och höggravid är inte något som går särskilt bra ihop. Människor är för fulla för att överhuvudtaget förstå vad hänsyn är men det finns ett motto som beskriver kvällen ganska bra, STÖRST går först. Människor armbågar sig fram och det hela kan mest liknas med en tävling, först till baren är bäst. Det är förvånande vad fulla människor helt tappar omdömet och beter sig bedrövligt, tur är iaf att jag  onyktert tillstånd aldrig skulle bete mig sådär.

I söndags fyllde min kära Johan 25 år, otroligt vad tiden går fort. När vi träffades var han arton! Det var otroligt mycket folk här men, hemskt trevligt! :) Han fick en massa bra saker och speciellt glad blev han över en sån där grå låda som jag skrivit om förut, den med nåt verktyg i!

I dag när jag var nere på tomten kom tre kära besökare förbi! Sandra, skitungen Maciel (Som för övrigt har köpt en SPRILLANS ny bil) och hennes sötaste gris till hund, lilla hugo! (Jag måste sno en bild av henne så ni får se lillgrisen) Där kom dom studsande ner för slänten med sina systemkameror som är i size så att dom knappt orkar bära dom, vi är så  avundsjuka på ert hus! Ja visst, kom och jobba ni så kan jag ta era kameror och springa och knäppa kort! Ni får tillbaka dom när huset är klart, förresten, jag kan ta hunden också! Nää, jag ska sluta vara bitter. Jag har världens finaste familj, världens finaste hundar, världens finaste vänner, väldens finaste hus, väldens finaste bil (jaja, nu tog jag i) m.m. (Men jag vill fortfarande ha en systemkamera). 

Marsian och en söt gris.


Snart får jag börja måla huset, det ska bli riktigt roligt! (I alla fall första metern) Och Ullis kommer hem i helgen, älskade Ullis vill säkert hjälpa till och måla, hon tycker om att måla har hon sagt, hoppas hon fortfarande gör det!

Förresten är det två till av magarna som fått sina bäbisar! Cajsa och G fick sin Theodor i måndags och Sara och S fick sin Max i morse, GRATTIS! :)

Nää gud vad jag snackar skit, nu ska jag sätta mig och försöka beräkna hur mycket färg vi ska beställa!

Hejdå.

Huset har kommit!

Efter så mycket ritande, så mycket funderande, så mycket frustration, så mycket ändringar, så mycket skratt, så mycket förberedelser och så mycket tårar då man varit trött och less så blev vårat egenritade hus verkligen helt perfekt. Det är ännu långt i från klart men här får ni iaf ett omålat smakprov.

Framsida:


Baksidan mot älven:


Utsikten mot älven:


I LOVE IT!

Man skulle haft ett titthål.

Jag vet inte om våran lille har vänt på sig eller om det bara är jag som hoppas på för mycket men, det känns som, om man känner som barnmorskan gjorde på sidorna längst ner på magen som att det är en kant på varsin sida med ett mellanrum på typ 10 cm. (Oj vilken bra förklaring) Nån annan som har en bäbis som ligger rätt som vet hur det ska kännas och kan förklara? Det är säkert jag som hoppas på för mycket så egentligen är det väl rumpan eller ett dubbevikt ben som ligger där bara för att luras!

I em far snickarna som kom med huset hem. Det känns rätt tråkigt faktiskt! Dom har gjort ett fantastiskt jobb och vi kunde nog inte vara mer nöjda (än så länge iaf)!

Nää, nu ska jag ner och säga hejdå till dom och sedan ska vi åka in till stan och titta på dörr och en bil på motorcentralen!

Ajöken.

Husleverans!

Om en mindre än en timma kommer väggarna! Shit vad nervös jag är. Tänk om huset inte passar på undervåningen, Tänk om det är något som är gjort fel, tänk om det blivit något missförstånd och huset inte alls ser ut som vi tänkt oss. Tänk tänk tänk!

Nää, nu ska jag ner på tomten!


UL, säte och husfärg.

Vad var det jag sa?
Japp, i onsdags var vi på UL, allt såg perfekt ut och bäbisen väger nu ca 2100 gr. Han beräknas vid BF väga ca 3500 gr så det är förhoppningsvis inte nån jättebamsing till bäbis!
MEN, han ligger i säte. Jag hoppas hoppas hoppas och ber snällt till den lilla bäbispojken där inne, VÄND PÅ DIG! Jag vill verkligen inte att det ska bli snitt, jag blir livrädd och kallsvettig av bara tanken. Vi ska tillbaka på UL den 16e och har han inte tagit sitt förnuft till fånga och vänt sig så blir det vändningsförsök.
Ingen som vet nåt tips på hur man kan hjälpa den lilla pojken på traven så att han vill vända sig?

Såhär ser han ut i vecka 34, fast upp och ner då förstås.


Nu har vi kommit ganska långt på bygget! Återfyllningen är nästan klar och den hade varit klar om det inte vore för klantskallarna som skulle leverera sista sandlasset i em men, inget sandlass syntes till. Vi har även provmålat husfärgen på några plankor och vi är otroligt nöjda med resultatet! Det blev kanonsnyggt! Det är även nu bara tre dagar innan huset kommer! JAG LÄNGTAR! :)

I morgon har vi "släktmiddag" på mammas sida, vi passar på då min moster med familj är uppe från Göteborg. Vi skulle träffas på TC och sedan fick vi se vars det bar av! Det blir nog hemskt trevligt! Vi ska bara försöka hitta någon som kan förbarma sig över hundarna så man inte behöver stressa så hemskt!

Ha det gott allihopa och ni som har bäbisar som ligger rätt håll, ni kan skatta er lyckliga kan jag tala om!

Bm-besök,tvärläge och huslängtan!

Joo, i dag har jag varit hos BM och det gick bara bra! Alla värden såg kanon ut men, MEN, bäbisen ligger i tvärläge. Jag antar att ni alla föreställa er hur det ser ut eller åtminstone förstår att inte fan går det komma ut den vägen i varje fall. Barbro säger att herregud, det är ingen fara! Han har en månad på sig att vända sig men, med min tur känns sannolikheten ganska liten att han kommer göra det!
Såhär såg iaf dagens värden ut:

HB: 128
Blodsocker: 6,1
Blodtryck: 120/70
Bäbis hjärtljud låg på 134 slag/min
Sf-måttet föjde kurvan och låg på 32 cm
TVÄRLÄGE

Jag kom sen på en sak att jag har lurat er, jag har sagt att huset kommer den 5e, men stor chans att det skulle komma på en lördag. Så jävla arbetssam är ingen, i synnerhet inte dom som bygger huset. Det kommer den 7e, alltså på måndag, alltså om 6 dagar! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Det är verkligen inte länge kvar nu. Då kanske jag till och med kan göra något annat än sitta på en stol och glo eller baka och laga mat, typ måla litegrann! Nää, jag hjälper faktiskt till med annat också!

I dag så ska vi till syster och gratta, hon fyller år! Och Maciel också! Stort grattis till er båda!RSS 2.0