Städning och läxhjälp.

Idag har jag försökt vara lite effektiv!

- Varit på Boströms och bestämt väv
- Varit på Reine och köpt strösseltyget till julgardinerna
- Plockat skräp på tomten
- Städat hemma
- Tvättat
- Gått långprommis
- Lagat middag
- Hjälpt Andréa med läxorna (Eller hjälpt och hjälpt)
- Maciel har varit här och skulle hjälpa oss att ta kort till tidningen men, vi såg ut som retards på i princip alla kort så, det måste bli nya kort.

Det var bara den här grabben som var lika söt som vanligt!



God natt!

Bajs, bajs, bajs.

Jag hade skrivit ett aslångt inlägg men så försvann allting.

Jag gör en sammanfattning över hur det sett ut sen sist:

Lördag: Trevlig kväll hos Vickan och Lundström, Noel allmänt missnöjd.
Söndag: Cindre diarré, Enzo diarré.
Måndag: Cindre diarré, Enzo diarré, Noel olidligt grinig, Johan i Östersund
Tidsag: Cindre frisk, Enzo bättre, Noel nöjd och glad, Johan kommer hem.
Onsdag: Cindre diarré, Enzo bättre och Noel är mysskrutt.

Det var i princip det som hänt.

Och en sak till, vi har en ny familjemedlem.

Nej, miljonen lyser fortfarande med sin frånvaro.

Nu ska jag försöka städa bilen innan lillhjärtat vaknar!

Efterkontroll och julgardiner!

Jaa, idag har jag varit på den otroligt efterlängtade efterkontrollen och självklart skulle det inte räcka med att man ska ligga och flasha för barnmorskan utan hon hade även en kompanjon med sig, en barnmorskestudent som va typ i samma ålder som en själv. Kan det bli bättre? (Komiskt med tanke på vad jag pratade med svärmor om igår) Jaja, nu är skiten gjord och allt såg iaf bra ut.
Efter det for jag till mamma och käkade lunch medan hon sydde gardiner till huset. Schysst arbetsfördelning!
I eftermiddag för jag ner till Reine Helena och såg till min glädje att Karin Mannerstål kommit med en ny färg på strösseltyget så det blir en kappa av det som julgardin i lilla köksfönstret och enfärgade röda paneler till resten av köket!

Det ser blaskigt ut på bilden men är fantastiskt fint "live"!


Här kommer en bonusbild på lillhjärtat.
Såhär förvånad ser han ut när han får syn på hunden!


Hoppas ni har en trevlig fredagkväll!

Målning och bakning!

Jaa, igår försökte jag vara lite effektiv! Klev upp 9.30 och gick en härlig promenad med hundarna, och Noel förstås! Käkade frulle, uträttade ärenden på banken och sedan for jag ner på bygget. Målningen kring entrédörren var kvar så jag målade det sista där så nu är det bara det vita dörrfodret kvar. Sedan städade jag lite där nere och fotade svanarna som bor utanför oss innan jag for och handlade, åkte hem och bakade Leila´s äppelmuffins med crumble (asgoda!), fixade middag, städade undan, åkte ner på bygget med fika åt grabbarna, gick en promenad med Maciel och sedan åkte jag och förbi svärmor och hejjade och sen hem. Skrämmande vad fort dagarna går!

Innan:


Den osminkade målaren:


Efter:


Svanarna:


ÄPPELMUFFINS m. CRUMBLE


Muffinssmet grundrecept:
100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
Fyllning:
3 3 st stora äpplen
1 1 msk smör till stekning
2 2 msk strösocker
2 2 msk malen kanel
Smuldeg:
75 75 g kallt smör
2 2 dl havregryn
1 1 dl vetemjöl
1 1 dl strösocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


BVC-besök och fåtöljfunderationer!

Jaa, igår var vi på BVC för den rutinmässiga läkarundersökningen vid 2 månader. Allt såg strålande ut och han är nu 60 cm lång och väger 5300gr! Vi hade bokat tid på sandro igår för fotografering till tidningen men, då ikea som kom med köket igår ville ha hjälp att bära in det kunde vi inte fara dit så Maciel ska hjälpa oss att ta lite bilder i helgen så, förhoppningsvis får vi till nån bra som man vågar skicka in till tidningen! Jag ska även be henne (som har en bra kamera) ta några bilder på bara Noel som man kan framkalla och använda till hans album!
I dag har vi varit hos Cajsa och lunchat och scrappat, mycket trevligt!

Vi sökt med ljus och lykta efetr en fåtölj vi gillar utan några större resultat. Vi vill ha en fåtölj som man både kan sitta upprätt i och krypa upp i och nu har vi äntligen hittat en som vi gillar!


Sen har jag även sökt med ljus och lykta efter ett par ljusrosa öljettlängder i linne eller "linnelook". Är det någon som vet var man kan hitta sånna?

Ha det gott!

Däckbyte och sopkörning!

Jaha, vad har då hänt den senaste tiden?
Jag har efter många om och men äntligen varit på Carstedts och fixat däcken och även denna gång haglade missförstånden med italienaren (eller vars han nu kommer från). För det första vart han sur för att jag var 4 ½ min sen och tänkte därför inte byta däck och när han sen skulle göra det iaf så tänkte han byta till vinterdäck vilket jag sa at han inte skulle göra. Det skulle ju bytas till nya sommardäck då dom gamla var så dåliga när vi köpte bilen så vi skulle få nya och nu skulle det alltså bytas till dom nya men, han tyckte jag skulle byta till vinterdäck. Jag sa nej, sommardäck. Han sa nej, vinterdäck och så höll det på en bra stund. Han skickade i väg en springpojke som kom tillbaka med ett par dubbdäck. Jag blir arg och säger att DET ÄR FEL DÄCK och pekar på dubbdäcken som ligger där på kärran. Han blir arg och säger NEJ, DET ÄR VINTER NU. Jag ger honom lappen där det står att vi ska få 4 nya sommardäck, han blir tyst, byter däck och jag kan lova att jag kommer inte fara dit igen.

Annars så har jag i princip bott med Maciel på soptippen de senaste dagarna när vi inte var varit ute i snålblåsten, regnet och kylan och plockat skräp. När vi kom på soptippen så blev vi snabbt varse om att det skulle bli en lång dag. Det stod brännbart på en container och under stod det med små bokstäver ej wellpapp och trä. Jag såg framför mig hur jag rev sönder säckarna och stod som en annan sopgubbe och sorterade varje pinal. Trä, wellpapp, plast, pantburk, maskeringstejp, pizzakartong. Nämen fan, skärp er, allt detta är ju brännbart. Snabbt som tusan lastade vi av dessa säckar innan nån skulle upptäcka oss och samtidigt började Noel skrika så då var det bara att bege sig hemmåt igen.
Samma visa dagen efter fast då hann vi knappt lasta av något innan Noel började skrika igen.

Han har varit hemskt skrikig den senaste tiden. Jag köpte Minifom i förrgår och har gett han det sedan dess men jag vet inte om jag tycker det är någon större skillnad.

Igår när vi hade varit på tippen for jag till mamma där vi käkade lunch, sydde gardiner (mamma gjorde) och så hade jag med mig nybakde blåbärsrutor som vi fikade när syster och Alicia kom. En mycket trevlig em! Vid 17 började vi göra oss i ordning för att åka in till stan på K-rauta för att köpa lite saker till huset och sedan bar det av hemmåt för att börja laga middag tills Johan kom hem från bygget vid halv nio.

Idag har jag och Noel varit in till stan för att byta strl på overallen jag beställt till Noel och med hem följde även detta.






Hoppas ni har en trevlig lördagkväll allihopa!

Husbilder och tomtstädning!

Jaa, här kommer några gråa bilder innifrån huset där det "bara" är gips, gips och gips. Men, min kära vän Hannahs karl Danne som är målare ska komma och spackla, slipa och måla i huset så om tre veckor är det färg i taket och på väggarna, om än bara vitt, vitt och vitt!

Entrén:

Allrummet (Nej, det är inte nån rymling från hall som sitter där utan det är Maciel med en inte allt för smickrande min)

Kaminen in mot köket och trapphålet till höger.

Köksdelen sett från där köksön skall stå.

Våran sovrum.



Här kommer en bonusbild också på min söta systerdotter!

Hundbus!

Svärmor och svärfar tipsade om ett kanonställe att släppa hundarna så nu är jag och Maciel frälst, vi var där både i dag och igår och här kommer lite bilder!






Så vad mer har hänt i helgen?

- Jag och Maciel har promenerat till dödagar.
- Jag, Maciel och Andréa skulle städa på tomten, jag fick en spik i foten och skrek fula ord. Det är tacken det!
- Vi var bjuden på lunch hos svärmor, tack tack!

Jaa, att döma av denna lista skulle man lätt kunna tro att jag varit sjukt ineffektiv men, det är inte många minuter man suttit på arslet. Av nån konstig anledning så springer bara dagarna i väg ändå, jag tror anledningen heter Noel.
Han är inne i nån skrikperiod nu som tydligen ska kallas 6-veckorsfasen säger dom som kan. Vad det innebär vet jag inte men, jag hoppas det går över snart. Det enda som hjälper är att gå om kring och bära honom och då blir det inte mycket annat gjort och hans tidigare väl tilltagna sovstunder har drastiskt minskat från typ 3 timmar på dan och tre timmar på kvällen till en halvtimma på dan och en halvtimma på kvällen.

Nä, om man skulle farit och veckohandlat.

Jag återkommer senare!

Hur fixar man en snygg blogg?

Jaa, hur fan gör man?

Hur tar man bort dom där fula bilderna på glasögon och klackeskor som är längst upp?

Hur gör man för att göra en ny sån?

Hur gör man om man inte vill ha rubriken på inläggen rosa?

Snälla hjälp mig!


Höstpromenad och karameller!

Ja, efter lunch tog vi en välbehövlig långprommis med Maciel och lillgrisen Hugo, han är söt som sockervadd! Och Maciel också såklart. Vi gick efter strandpromenaden och nu är det verkligen höst men, nu längtar jag till vintern då man bara kan gå ner på isen från tomten och släppa hundarna! Jag sa det då vi var ute och gick, att man skulle ha varit och släppt hundarna så dom fick springa av sig lite varpå Maciel tycker hon har kommit på en brilliant idé. Vi släpper dom här! (ca 30 m från Vännäs alla tre äldreboenden, 5 m från älven och 100 m från en större väg) Jag ser tre mölliga scenarion.

Cindre springer alldeles för fort och kraschar rakt in i en gammal dam som för första gången på 3 ½ år fått komma ut ur sin klaustrofobiskt lilla lägenhet, hon trillar, bryter lårbenhalsen och dör av följderna.
Enzo är överlycklig över sitt nya sällskap Hugo och är alldeles för upptagen av lek och hoppsaskutt för att se älvskanten, blubb, drunknad långnäsa.
Eller båda två tycker att Hugo är sämre lekkamrat än en apatisk så, då sticker helt sonika ut på egna äventyr mot storvägen, pang, påkörda långnäsor.

NEJ MACIEL, jag vill inte släppa dom här. Jag hade också gillat idén om jag också haft en Hugo som inte springer så särskilt fort MEN, jag har en Cindre och en Enzo som springer så fort att dom skulle va i Vännäsby innan jag ens hunnit blinka. Vi kom överens om att vi skulle släppa dom i skogen i morgon i stället!

Marsian och söthugo!



Nu har Johan kommit hem så nu blir det mys framför TV:n!

Och nej, jag har inte slickat på banankulan, den såg ut så.
(Såvida inte nån snorunge har slickat på den och lagt tillbaka den)

Hoppas ni haft/har en trevlig fredagkväll!

Badrumsinredning och färgfunderationer.

I gårkväll var vi ut på en promenad och sedan satt jag och försökte komma fram till hur badrummet uppe ska se ut medan Noel låg brevid och slumrade och ännu återstår några oklarheter!


Jag har inte riktigt bestämt mig för vad som snyggast av detta:
Badrumsmöbeln kommer att vara vit högblank och ovanpå kommer det ligga en ekskiva. Det ska vara dubbla handfat men, vilka?

Det blir nog den fösta, snygg och praktisk men, den andra då? Ja, snygg men opraktisk.


Och tvättställsblandare då? Den första är riktigt rolig design men, de andra två är mer stilrena.



Det blir denna dusch och toalett.


Men vilken duschblandare och duschset?

eller

eller något så enkelt som


Så shoot, säg vad ni skulle ha valt!


Nää, hus & hem har kommit så nu ska vi lägga oss och läsa en stund! Förresten, jag satt och funderade på vilka färger sovrummet ska gå i. Vitt, grått och ljusrosa eller vitt, grått och vinrött/plommon, vad tror ni?

Ha det gott.



Scrapbooking & barnvagnsbio.

I måndags var vi (jag och Lina) hos Cajsa och lunchade, scrappade och surrade en massa, mycket trevligt var det! Och medan vi åt lunch så lånade Noel Theo´s babysitter och han tyckte den var så himla rolig så jag var tvungen fara och köpa en åt honom! Såhär glad vart han då när vi kom hem och han fick sitta i den!

Jag har nu börjat lite smått med Noels album men, jag är svårt avis på Cajsa som har köpt en stansmaskin som man stansar ut bokstäver med, tur att vi får låna den! Jag är bara lite fundersam över vad jag ska fylla albumet med! Det är 24 sidor och min tanke var att det skulle inhålla speciella händelser under hans första år och än så länge har jag kommit på:
-födseln
-första badet
-första leendet
-första familjebilden
-första måltiden
-första julaftonen
-första nyåret
-första gången han sitter själv
-första tanden
-första påsken
-första midsommaraftonen
-första gången han står själv
-första stegen
-1 ÅR!

Fyll på med det ni kommer på!
I tisdags var det en ganska lugn dag, vi var in till stan och fixade naglarna och sedan for vi hem, fixade käk, tog en promenad ner på bygget med hundarna och lämnade lite fika till dom. Sedan städade jag upp allt skrot ute på tomten.

I går var vi på barnvagnsbio med mammagänget och såg Patrik 1,5, den var riktigt rolig faktiskt! Helt klart sevärd! Efteråt lunchade vi på station (otippat) och sedan gick vi en vända på stan, tills jag kom på att parkeringen hade gått ut (otippat igen), då for vi. Jag for ner en sväng till huset och hejade på pappa som var där och grejjade och så har vi fått källarfönstren så, nu kan huset snart bli tätt, mulle!

Jag fortsätter skriva sen, ska och väga Noel nu.
Adios amigos.


Bilder på huset.

Jaa, det har efterfrågats fler bilder på huset så, här kommer några!
Trädgården lyser ännu med sin frånvaro men, det blir mitt projekt nästa sommar. Bilder inifrån kommer när det är mer att fota än bara gips.




Ja, ni ser ju själva vad det blir för kvalla på bilderna, bedrövlig. Så nu har jag tagit fram den gamla kameran i väntan på miljonen och denna kamera blir nu krokodilmat.

Nä, om man skulle ta och laga lite mat tills Johan kommer hem klockan 20. Då blir det tacopaj och ensam mamma söker! Bilder OCH recept kommer senare!

Middag hos goda vänner!

I går var en mysig dag! Var och luncha med Sara, bäbis och medföljande kompis + barn. Mycket trevligt! Sedan sprang jag runt på stan en stund och huvva så svårt det är att låta bli att köpa barnkläder, totalt omöjligt faktiskt så, det blev två bodysar och ett par byxor till lillhjärtat! Efter statsbesöket så styrde vi kosan hemmåt men vi hann bara hem och ge lille skrutt mat, hämta hundarna och koppla på släpet för att sedan åka in till stan och möta upp Johan på K-rauta. Sedan åkte vi vidare till Lisa och Ante där vi blev bjuden på en supergod middag och där blev vi varades resten av kvällen, alltid lika mysigt!

Nu ska jag fara ner med fika till bygget och sedan måste vi fara en sväng på affärn och vi ska få oss nån middag!
Jag ska försöka ta några bilder också till Susanne!

Ha en trevlig lördagskväll!

BVC-besök och konstigt samtal!

BVC har endast öppen mottagning på tisdagar mellan 09-11 och med tanke på att jag förra tisdagen sov gott vid den tiden då jag var helt övertygad om att det var på onsdagar så var det bäst att försöka pallra sig dit denna tisdag i stället men, det höll på skita sig även denna gång. Jag hade ställt väckaren på 09 och tänkte att om jag skyndar mig så hinner jag nog dit till tio.(Ja, ni ska bara veta vilken tid det tar på morgonen när man har barn, hundar och dessutom själv är kvinna). A tja, när jag slog upp mina två blå insåg jag snabbt att fan, vi har försovit oss (Eller vi, jag hade ju inte riktigt väntat mig att Noel skulle vakna av väckaren och säga att mamma, nu måste vi kliva upp, vi ska på BVC). Jag kollade på klockan och den var 10.31. Shit, jag kommer aldrig hinna detta. Jag börjar ge Noel mat men inser att jag inte kommer hinna om jag ska sitta där som en pacha så, jag försöker få på mig brallorna samtidigt och sedan går jag och ger hundarna mat och nytt vatten och drar därefter ett drag med mascaraborsten på väg till skötbordet. Jag byter blöja på Noel, tar på honom kläder och sätter honom i bilbarnstolen. Tar på mig en tröja och inser att jag hinner inte ta på mig några sockar så jag tar pumpsen och går ut med hundarna och sätter Noel i bilen på väg ut.. Springer in och lämnar hundarna och sätter mig sedan i bilen och kör iväg. När jag kollar på färddatorn så ser jag att det är + 1 grad, konstigt att jag tyckte det var kallt och där kommer jag som värsta statsbon i jeans, pumps och en tunn tröja, det är så man får skämmes! När jag kommer ner till BVC är kl 10.53. Inser ni hur tidseffektiv man blivit? 22 min för något som i vanliga fall brukar ta typ 1 timma och 22 min men, då brukar man iofs ha en mysstund med Noel och hundarna på morgonen, käka frukost och läsa nättidningar och bloggar medans man ger Noel käk! Det gick iaf bra på BVC. Han är nu stora killen och väger 4700 gr och är 58 cm lång!

Annars var dagen ganska lugn i går, eller ja, när jag gick ut med Enzo mitt på dan i går ser jag till min fasa att han verkar åkt på samma sak som Cindre (som nu är frisk) och är superdålig i magen. Jag flyger i princip ner till apoteket och köper Canicur. Jag ger honom tabletterna direkt jag kommer hem och det har sedan dess varit lugnt! Och en till sak i går som jag tyckte var så roligt. När vi köpte ny bil så var sommardäcken så dåliga att vi skulle bara ringa och boka tid med nån kille på Carstetds så skulle vi få nya, så jag ringde dit i går och skulle boka tid men, jag förstod verkligen inte ett smack av vad snubben sa. Hej nånting nånting Carstedts var det jag förstod. Sedan sa han något som för mig var grekiska, jag försökte förstå vilket språk han pratade och till slut så kunde jag urskilja att han sa sexton däck och jag tänkte är han galen? Vad ska jag med 16 däck till? Nää, fyra stycken svarade jag. 16 däck? Nää, bara 4. 16 däck? Nämen bara 4 stycken sa jag ju. 16" däck? Jahaa, ja exakt, 16"! Sedan frågar han efter mitt nr och jag svarar med att säga telefonnumret men han menar ju såklart reg.nr.. Så otroligt pinsamt det kan bli men jag förstod verkligen inte vad han sa!

I dag var det en vanlig morgon, en sån där 1 timma och 22minutersmorgon! Sedan blev det lunch och efter det for jag ner med fika till snickarna på bygget. Jag for sedan på englunds och hämtade virke till reglarna i taket och mannen som jobbade där sa till mig att köra in i en smal passage för att hämta plankorna, vilket jag inte tyckte var något problem då men sen, när jag skulle ut därifrån däremot och insåg att det enda sättet att ta sig ut var att backa. Jag försökte hitta reda på han som lurat in mig dit men han lös med sin frånvaro så, det var bara att försöka sig på att backa ut 4meterssläpet och jag kan säga att dom som hade sina bilar parkerade på Englunds i dag hade tur att dom inte blev rammade, ni bör köpa en lott!

I morgon ska jag på Carstedts och byta däck men, jag vet inte om jag vågar visa mig där!. Han lär ju skratta så han kissar ned sig. Sedan ska jag luncha med min käreste och sedan blir det fika med mammagänget (fd. magarna)! Det blir trevligt! :)

Nä, fy tusan vad jag har skrivit mycket nu. Man kan nästan tro att jag är en amerikansk förfarattare som får betalt per ord, då vore jag nästan miljonär vid det här laget. Och då kunde jag ha köpt kameran! Kanske man skulle bli författare, i amerikat.

Ajöken fröken.

RSS 2.0