Nyaste badrumsbilderna.

Hej på er! Sorry för mitt otroligt dåliga uppdaterande de senaste dagarna men inför Noels stundande namncermoni imorgon har jag häcken full som man brukar säga. Att det var såhär mycket planering och förberedelser hade jag aldrig kunnat tro!
Jag står just nu och lagar pajer till pajbuffén i morgon (TACK ni andra som hjälper till att fylla upp buffébordet) samtidigt som jag maniskt skriver listor över allt som ska göras samtidigt som Enzo står och gnäller och vill ut samtidigt som jag nu hör Noel börja vakna ute i vagnen!

Vi har iaf fått fåtöljerna till allrummet och Johan var ner på IKEA igår och köpte bordet till och väggförvaringen. Nu väntar vi bara på mattan så, kanske det kommer bilder på söndag!

Nu får ni iaf bilder från badrummet då det nu är helt klart!

 



I går hade vi förresten hemmafika hos Emmy, trevligt trevligt! Bilder kommer senare!

Nä, dags att fortsätta!

Ett recepttips!

I går försökte jag mig på att svänga ihop en Citron & limepaj och huvva så smarrig den blev!



Citron & Lime Paj

Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal & pressad saft av en lime & en citron

Garnering
Florsocker

Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker & smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan & arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg & socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen & grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna & garnera med florsocker. Servera med grädde.

Hissgardiner, färg och väggord.

Hissgardiner alltså, dessa förbannade hissgardiner. Jag har hittat ett tyg som jag vill ska bli hissgardiner men jag känner mig inte kompetent nog för att anta uppgiften, svärmors mor vet ej hur man gör, mamma tycker det är för mycke jobb och inte ens på tygaffärer känner dom sig manade, Hur ska jag nu göra? Ska jag lura någon att sy dom? Jag säger att det är en vanlig kappa och just som dom ska fålla nederkanten sätter jag mig ner och flännar och säger att dom måste ha missfårstått mig, det var ju hissgardiner jag menade. Då finns det ingen återvändo! Eller ska jag måsta betala någon en förmögenhet för att sy dessa skapelser? Helst vill ingen något av det men tippar på att alt. 2 är den enda utvägen.
Så nu till frågan, vars hittar an en sömmerska som syr hissgardiner? Hon får inte bo långt härifrån för jag är kräsen så jag måste träffa henne och visa hur hon ska göra. Dessutom har jag inte några miljoner undanlagda för att sy dessa så hon ska vara billig, gratis vore bäst.

Nästa fråga, vars hittar man ljusgrå färg att färga tyg med?

Jag satt nyss och kollade runt på en sida som har ordspråk för att ha som väggord ovanför sänggaveln och såg då en flik för Britney Spears och var genast tvungen att gå in och kolla och hon verkar helt klart vara tjejen med koll på läget.

"Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika."

Nu till den sista frågan, vad skulle passa att ha som väggord ovanför sängen?

Alla hjärtans dag-present och H&M Home.

Ja, idag  har jag inte så mycket att skriva om. Eller joo, det har jag men jag hinner inte!

Här får ni en bild på Noel alla hjärtans dag-present av hans söta farmor och farfar.



Sen antar jag att ni inte har missat lanseringen av H&M Home? Kolla här i så fall!
Dom hade en hel del fina saker men jag bara var tvungen att köpa!

Ha en fin kväll.

Hund på rymmen.

Vi gick en långpromenad på eftermiddagen och gick ner på isen för att kunna släppa hundarna. Dom skötte sig exemplariskt hela vägen och sprang alldeles brevid vagnen tills dess att vi skulle svänga upp in mot villakvarteren igen.Då såg Cindre sin chans att sticka och mycket riktigt, en grisblink senare och jag såg inte röken av honom. En babiljon svordomar senare och jag tänkte: Vad göres? Då kom jag på den finfina ideén att om jag springer i motsatt håll så kanske han kommer. Jo tjena, ni skulle ha sett mig. Där sprang jag med cirkus 40 kg kläder på mig, en barnvagn, en hund och ett släpande tomt koppel samtidigt som jag högt och ljudligt ropade (skrek) CINDRE, KOM HIT men, inte fan kom det någon hund. Detta funkade ju uppenbarligen dåligt så då gjorde jag så att jag sprang förbi skoterspåret där han for upp och fortsatte och andra hållet och då, typ två månader senare kom han kubbandes han verkade gladare än det mesta (defenitivt gladare än mig). Jag tittade mig omkring och hoppades att ingen såg mig. Jag började gå uppför backen och jag hann knappt upp innan jag insåg att jag hade haft åskådare. Joodå, där stod några karlar med världshistoriens största flin. Jasså, du fick fast han tillslut, hehe! Jag försökte mig på någon lam bortförklaring men insåg snabbt att det var förgäves, skadan var redan skedd, hela byn visste redan om att jag tappat min hund. Jag gick med snabba steg i väg hemmåt, diskret och med blicken fäst framåt och jag skämdes, precis enligt talessättet som en hund (vilket hunden inte verkade göra).




Sedan vart det som sagt semmelbak här hemma och jag och Johan har nyss avnjutit varsin medan Noel tog en nap och dom blev verkligen kalasgoda!


God natt!

Vinst och semmelbak!

Jag vart så barnsligt glad i går då jag såg att jag hade vunnit dessa söta tofflor till Noel hos Malin!

Bilden är lånad från Bellio

Det är ett par ekologiska mockasiner som kommer från företaget Bellio. Är dom inte underbara så säg?

Nu blir det en prommis med vilddjuren och sedan ska det bakas semlor!

Underbara väder!

Jag och Anna for en sväng och släppte hundarna nu på fm. och den lycka dom utstrålar när dom får springa lösa är verkligen svår att ta miste på!





Och en bonusbild som är förskräckligt dålig egentligen men, jag tycker cindre var så söt med halva tungan ute.

Alla hjärtans dag.

Hoppas ni har en mysig alla dag.

Promenad och snutte.

Jag var just på väg ut på en promenad när mina söta vän Vicke ringde och sa att hon hade tänkt komma hit och hälsa på! Så nu väntar jag på att hon ska komma så vi får gå en långprommis i det underbara vädret!

Kan man bli annat än lycklig när man tittar ut genom fönstret och ser att det än en dag är helt underbart vackert väder?


Nu har jag äntligen beställt en snutte åt Noel. Jag har sökt med ljus och lykta efter en flugsvampsfilt i plysch från Me&I utan att hitta någon men, nu hittade jag iaf en plyschfilt därifrån utan flugsvampar men med moln i stället så det fick funka!
Nu får jag kanske äntligen tillbaka min sjal som varit stand-insnutte ett bra tag nu.


Fåtöljer och posters!

Nu är fåtöljerna till allrummet beställda och det blev dessa:

Dom är sköna att sitta i och ganska nätta så, jag gillar dom. Inte älskar dom men, gillar dom.

Mattan blir en stor, vit, rund rya.


Och så måste även en sån här poster införskaffas, jag älskar verkligen motivet!

Det är en reproduktion av en av de tre brittiska affischer som trycktes upp för att lugna allmänheten i England under 2:a världskriget. Just denna trycktes upp i 2.5 miljoner exemplar men användes aldrig. Över 50 år senare hittade man ett exemplar i en låda bland en massa böcker köpta på auktion och ägarna gillade den så mycket att man lät rama in den för att ha i sin bokaffär. Kunderna gillade den också och så spreds den vidare världen över för att idag vara en av de hetaste trenderna i inredningsvärlden. Originalaffischen fanns endast i rött men hos petrifiedinpink kan du välja bland en rad fräscha färger, hela 31 stycken för att vara exakt. Skulle du ändå inte hitta just din favoritfärg så välj alternativet "eget val" (+50 kr), hon kan trycka i vilken PMS-färg som helst.

I dag fyller johans kusin Danne år (GRATTIS!) så vi ska dit och käka om en 45a. Bäst att ta in lilleman från vagnen och ge han lite käk!

Ajöken, Bye, Adiós, Auf Wiedersehen, Au revoir, Arrivederci o.s.v.

Badrumsbild.

Lamporna och spegeln är nu uppe så här kommer en bild.



Natti.

Tyger och melodifestival.

Idag har jag beställt hem lite linnetyger på rean.

Ett olivgrönt som ska få bli kappa och sitta i gästrummet där nere och så matchande kuddfodral till.


Och ett blågrått som ska bli öljettlängder till sovrummet.


Jag har inte varit riktigt nöjd med sovrummet, det blev inte som jag hade tänkt det och jag fick inte riktigt ihop det men, nu tror jag att jag har fått kläm på det! Bara jag hittar någon eller något företag som kan färga tyget till sänggaveln. Som vanligt kommer bilder när det är klart men när det blir det är det ingen som vet.
Jag skulle ju lägga in badrumsbilder ikväll var tanken men då inget mer hänt sedan igår så skiter jag i det. Detta p.g.a att Johan är och spelar match i Övik så, nu drar jag och Noel i väg till Vickan och Thea för att snacka skit, käka snarra och kanske se lite melodifestival!

Ha en fin kväll!

Fredagsmys.

En ganska så icke händelserik fredag måste jag säga förutom att vi har satt upp spegeln inne på toan vilket blev riktigt bra!
Bilder kommer förhoppningsvis i morgon.
Annars har det mest varit mys för hela slanten. God middag, filmtittande och sedan blev det en smarrig pannacotta till efterrätt!


Hoppas ni haft en mysig fredag!

På återseende.

Utmaning.

Jag har blivit utmanad av Malin och Susanne. Uppdraget var att "gå in i mappen Mina bilder på din dator. Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade."

Här har vi den bilden:

Denna bild är då tagen på vännäsdagarna för 6 år sedan och grabbarna på bilden ska föreställa Johans lumparkompisar, dalmasarna Jansson och Dahlberg. Det blev en mycket trevlig och händelserik kväll!

Jag utmanar:
Maciel
Maria
Lina
Sara
Vicke
Sandra

Gåstol och misslyckade cookiesar.

I går for vi en sväng på stan för att sätta sprätt på presentkortet Noel fick av mormor och kenneth i julklapp och hem kom vi med en body, en zip-jacka och en vinteroverall till Noel för nästa vinter.




Efter vi varit inne i stan for vi upp på ersboda en sväng och köpte en gåstol åt Noel som han fick pengar till av morfar i julklapp. Underbart tänkte jag på vägen hem, nu kanske han kan roa sig en stund själv så jag för iaf 5 minuter slipper bära. Väl hemma och med entusiasmen på topp meckade jag ihop den och när jag sedan satt honom i den ser jag till min fasa att benen inte når ner. Jaja, det är iaf skonsammare för ryggen att gå och putta runt honom i denna än att bära runt på honom. Fast, i och för sig så verkar han tycka det är ganska roligt att bara sitta och spela på lekpanelen. Förresten, nån som har något tips på hur man får bort cirkus ett kilo spya från denna lekpanel? Då det är batterier i spolar man ju inte så gärna direkt under kranen. Jag har stått med tops men, det var inte fullt så skoj.


I em har jag bakat cookies och dom vart förskräckligt fula. Man brukar ju säga att det spelar ingen roll hur dom ser ut, huvudsaken det smakar bra, men dom både såg ut som och smakade skit.
0 getingar av 5 möjliga alltså. Kasst resultat.

Bäst att kolla till kycklingen i ugnen så jag inte sabbar den med.

Radio silence, over and out.

Badrumsbilder.

Som sagt, badrummet är inte klart men jag bjussar på två bilder av sämre kvalitet där det  är så gott som klart.



Tur i oturen!

Ja, för någon vecka sedan gick mina glajjer sönder. Bara sådär! Jag har inte rört dom och när jag ska ta på mig dom på kvällen så ligger dom kvar vid handfatet där jag lämnade dom, nu däremot i fler delar, 3 för att bara exakt. Man behöver inte vara rymdforskare för att förstå att det är någon som har haft sönder dom. Johan är den första som får stå till svars men NEEEJ, skulle jag aldrig gjort. Då skulle jag ha erkänt det. (Jo, tjena.) Noel står näst på tur och honom hinner jag inte ens titta på innan jag förstår att det inte är han. Next, hundarna! Jaa, dom skulle helt klart vara tänkbara sabotörer men, hade det varit dom så hade dom inte bara bitit av ena bågen, dom hade käkat upp glaset och allt men, framförallt hade dom knappast lagt tillbaka dom upp på bänken igen. Dom andra tänkbara kandidaterna förblir oförhörda.

Förbannad blir jag men sedan tänker jag att hur som helst måste jag ju lämna in skiten för att få dom lagade. Sagt och gjort, jag knallade in hos optikern här i byn och dom skulle bli tvungen beställa en ny skalm. Jahapp, - 500 kr för att fixa någon annans klantighet, så fantastiskt roligt.

I morse ringer dom från optikern (fint tänker jag, nu är dom klara) och säger att denna skalm finns ej längre att beställa men hon säger då att antingen kan jag få ett par nya glasögon (Få? Köpa heter det och det kan du fetglömma) eller så kan du få samma skalm fast i en annan färg (Ja, det låter ju otroligt snyggt. Svarta glasögon med en svart och en orange skalm. Ser ju ut som att man har varit på soptippen och fixat i hop ett par). Få ett par nya? Ja, vi har en garanti som innebär att ha du köpt glasögonen hos oss och vi inte kan fixa nya delar då står vi för kostnaden för ett par nya. Hmm, få se här? Då tror jag att jag tar ett par nya!

Så nu vill jag att ni ska ha överseende men mina osmickrande miner och dåliga bilder och vara smakråd:

Nr. 1

Nr.2

Nr. 3


Så shoot, vilket par tycker ni?

Tack förresten till dig som pajjade dom. När jag blir less på dessa får du gärna komma tillbaka och göra samma sak igen!

Partaj!

Japp, igår blev det utgång för första gången efter barnafödandet! Efter att inte ha varit onykter sedan juli -07 behövde man inte mycket mer än ett endaste glas vin för att inse att jag bör nog ta det väääldigt lugnt!  Det var jag, Vicke, Lisa och Anna som satt hos Vicke och sörpla vin och sedan bar det av till stan och Cover. Jag är egentligen inte någon person som är så överförtjust i att gå ut utan är mer för förfesten men, det var faktiskt riktigt roligt!

Jaja, nog om det.

Något badrum får ni inte se än då det inte är klart ännu men, under veckan måste det bli klart så, det kommer!

Så länge får ni hålla till godo med en bild på Noel.

Jag hade lagt ut han i vagnen för att sova men hörde på babyvakten hur han pratade där ute. Äh, han somnar nog snart tänkte jag men efter en timmas ihärdigt prat vart jag less och hämtade in honom och då såg det ut såhär:

Kan man göra annat än ge han en blöt puss och än en gång inse att man har världens sötaste grabb?

RSS 2.0