Målning och bakning!

Jaa, igår försökte jag vara lite effektiv! Klev upp 9.30 och gick en härlig promenad med hundarna, och Noel förstås! Käkade frulle, uträttade ärenden på banken och sedan for jag ner på bygget. Målningen kring entrédörren var kvar så jag målade det sista där så nu är det bara det vita dörrfodret kvar. Sedan städade jag lite där nere och fotade svanarna som bor utanför oss innan jag for och handlade, åkte hem och bakade Leila´s äppelmuffins med crumble (asgoda!), fixade middag, städade undan, åkte ner på bygget med fika åt grabbarna, gick en promenad med Maciel och sedan åkte jag och förbi svärmor och hejjade och sen hem. Skrämmande vad fort dagarna går!

Innan:


Den osminkade målaren:


Efter:


Svanarna:


ÄPPELMUFFINS m. CRUMBLE


Muffinssmet grundrecept:
100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
Fyllning:
3 3 st stora äpplen
1 1 msk smör till stekning
2 2 msk strösocker
2 2 msk malen kanel
Smuldeg:
75 75 g kallt smör
2 2 dl havregryn
1 1 dl vetemjöl
1 1 dl strösocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0