Ett barn, en bäbis och två vilddjur.
Grekisk pytt!
Marinad
3 fläskfiléer
3 dl matolja
2 msk soja
4 tsk sambal oelek
4 vitlöksklyftor
Ingefära
Salt
Peppar

Till formen
2 kg potatis
2 tsk flingsalt
2 röda paprikor
1 rödlök (stor alt. 2 små)
5 tomater
300 g fetaost

Vitlökssås
5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
1/2 lime (saften)
salt & peppar
·
Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor.
Rör ihop marinaden och lägg i fläskfilén.
Marinera i minst 6 timmar eller helst över natten.

Rör ihop crème fraiche och majonnäs, riv eller pressa i
vitlök, limesaft och örtkrydda. Ställ kallt till servering.

Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisen i en långpanna eller
stor ugnsform. Häll över lite av marinaden, blanda runt.
Gratinera i 225 grader, 20 minuter.

Skär paprika i mindre bitar, rödlök i klyftor och tomaterna i skivor.

Ta ut potatisen, strö över flingsalt och rör om i formen.
Lägg köttet ovanpå potatisen, sedan paprikan och rödöken.
Häll över resten av marinaden. Gratinera i 20 minuter till.

Lägg på tomater och fetaosttärningar.
Gratinera tills potatisen är klar, ca 15 minuter till.

Servera med en grönsallad och vitlökssåsen!
Frida

Åh denna rätt är så underbart god! :D

Måste nog laga den någon dag framöver.

Kiki

Vattnas i munnen :D

Ser fantastiskt gott ut.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress