Ett barn, en bäbis och två vilddjur.
Kall skaldjurspaj!
Pajen jag hade med på knytkalaset på midsommar!


8-10 port.

Pajskal
150 g margarin
3,75 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost
3 msk vatten

Fyllning
5 dl lätt cremé fraiche
1 kg räkor med skal
100 g crabsticks
100 g stenbitsrom
1 stor rödlök
1 krm peppar
2 knippe dill
1 citron

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en slät deg.
Tryck ut degen i åtta portions pajformar (eller en stor).
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills degen blivit gyllenbrun. Låt pajskalen kallna.
Skär crabsticksen och räkorna i mindre bitar. Finhacka lök och dill.
(Spara några räkor och lite dill till garnering).
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, utom citronen.
Fördela fyllningen i pajskalen.
Garnera med räkor, citronskiva och dill.
Sarah

Det där såg gott ut!

De är ju sjukt snygga, men hittade tillslut en liknade från Helly Hansen på Stadium. Kolla där!

Frida

Gud vad gott! Riktigt sommarfräscht! Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress