Grekisk pytt!
Marinad
3 fläskfiléer
3 dl matolja
2 msk soja
4 tsk sambal oelek
4 vitlöksklyftor
Ingefära
Salt
Peppar
Till formen
2 kg potatis
2 tsk flingsalt
2 röda paprikor
1 rödlök (stor alt. 2 små)
5 tomater
300 g fetaost
Vitlökssås
5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
1/2 lime (saften)
salt & peppar
·
Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor.
Rör ihop marinaden och lägg i fläskfilén.
Marinera i minst 6 timmar eller helst över natten.
Rör ihop crème fraiche och majonnäs, riv eller pressa i
Rör ihop crème fraiche och majonnäs, riv eller pressa i
vitlök, limesaft och örtkrydda. Ställ kallt till servering.
Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisen i en långpanna eller
stor ugnsform. Häll över lite av marinaden, blanda runt.
Gratinera i 225 grader, 20 minuter.
Skär paprika i mindre bitar, rödlök i klyftor och tomaterna i skivor.
Ta ut potatisen, strö över flingsalt och rör om i formen.
Ta ut potatisen, strö över flingsalt och rör om i formen.
Lägg köttet ovanpå potatisen, sedan paprikan och rödöken.
Häll över resten av marinaden. Gratinera i 20 minuter till.
Lägg på tomater och fetaosttärningar.
Lägg på tomater och fetaosttärningar.
Gratinera tills potatisen är klar, ca 15 minuter till.
Servera med en grönsallad och vitlökssåsen!
Servera med en grönsallad och vitlökssåsen!
Kommentarer
Postat av: Frida
Åh denna rätt är så underbart god! :D
Måste nog laga den någon dag framöver.
Postat av: Kiki
Vattnas i munnen :D
Ser fantastiskt gott ut.
Trackback