Kall skaldjurspaj!
Pajen jag hade med på knytkalaset på midsommar!
8-10 port.
Pajskal
150 g margarin
3,75 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost
3 msk vatten
Fyllning
5 dl lätt cremé fraiche
1 kg räkor med skal
100 g crabsticks
100 g stenbitsrom
1 stor rödlök
1 krm peppar
2 knippe dill
1 citron
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en slät deg.
Tryck ut degen i åtta portions pajformar (eller en stor).
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills degen blivit gyllenbrun. Låt pajskalen kallna.
Skär crabsticksen och räkorna i mindre bitar. Finhacka lök och dill.
Pajskal
150 g margarin
3,75 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost
3 msk vatten
Fyllning
5 dl lätt cremé fraiche
1 kg räkor med skal
100 g crabsticks
100 g stenbitsrom
1 stor rödlök
1 krm peppar
2 knippe dill
1 citron
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en slät deg.
Tryck ut degen i åtta portions pajformar (eller en stor).
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills degen blivit gyllenbrun. Låt pajskalen kallna.
Skär crabsticksen och räkorna i mindre bitar. Finhacka lök och dill.
(Spara några räkor och lite dill till garnering).
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, utom citronen.
Fördela fyllningen i pajskalen.
Garnera med räkor, citronskiva och dill.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, utom citronen.
Fördela fyllningen i pajskalen.
Garnera med räkor, citronskiva och dill.
Kommentarer
Postat av: Sarah
Det där såg gott ut!
De är ju sjukt snygga, men hittade tillslut en liknade från Helly Hansen på Stadium. Kolla där!
Postat av: Frida
Gud vad gott! Riktigt sommarfräscht! Kram
Trackback