Middagstipset!
Jag gjorde en supersmarrig kantarellsoppa häromdagen! Här kommer receptet:
4 PORTIONER
300 g färska kantareller eller blandsvamp
2–3 schalottenlökar
1–2 vitlöksklyftor
100 g smör
½ dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
finhackad bladpersilja
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
1 Spara några bitar av de vackraste svamparna till garnering och skär resten i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp två matskedar av smöret i en kastrull och fräs svamphack, lök och vitlök cirka fem minuter eller tills all vätska kokat in.
2 Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt buljong och grädde och låt allt sjuda cirka 10 minuter.
3 Mixa soppan helt slät i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen och låt soppan bli varm. Vispa i det resterande smöret och smaka av med salt och peppar.
4 Fräs de sparade kantarellerna i lite smör och lägg ned dem i soppan. Garnera med persiljan.
4 PORTIONER
300 g färska kantareller eller blandsvamp
2–3 schalottenlökar
1–2 vitlöksklyftor
100 g smör
½ dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
finhackad bladpersilja
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
1 Spara några bitar av de vackraste svamparna till garnering och skär resten i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp två matskedar av smöret i en kastrull och fräs svamphack, lök och vitlök cirka fem minuter eller tills all vätska kokat in.
2 Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt buljong och grädde och låt allt sjuda cirka 10 minuter.
3 Mixa soppan helt slät i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen och låt soppan bli varm. Vispa i det resterande smöret och smaka av med salt och peppar.
4 Fräs de sparade kantarellerna i lite smör och lägg ned dem i soppan. Garnera med persiljan.
Kommentarer
Postat av: Louise
He lät schmaskens må jag säga!:)
Postat av: Pia
Smarrigt!!!
Trackback