Baktipset!
Pajdeg
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 dl Socker
100 g Smör
1 Ägg
Fyllning
250 g Jordgubbar; skivade, färska -eller frysta
3 dl Creme fraiche
1 Ägg
1 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
2. Tryck ut den i en pajform ca 25 cm i diameter.
3. Fördela jorgubbarna ovanpå.
4. Rör ihop gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker och häll det över jordgubbarna.
5. Grädda i 200° 30-40 minuter.
6. Servera pajen avsvalnad med grädde eller glass!
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 dl Socker
100 g Smör
1 Ägg
Fyllning
250 g Jordgubbar; skivade, färska -eller frysta
3 dl Creme fraiche
1 Ägg
1 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
2. Tryck ut den i en pajform ca 25 cm i diameter.
3. Fördela jorgubbarna ovanpå.
4. Rör ihop gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker och häll det över jordgubbarna.
5. Grädda i 200° 30-40 minuter.
6. Servera pajen avsvalnad med grädde eller glass!
Kommentarer
Postat av: Ulrika
Oj vad gott det där såg ut! Tack för tipset =)
Postat av: ~~M A R I E~~
Mumsigt! =)
Ja, känns bra med ett jobb där jag kan tjäna pengar och fundera på vad jag verkligen vill göra under tiden. =)
Postat av: Camilla
Både låter och ser gott ut, mums!!
Postat av: Louise
Hohoja, det där såg inte bara lite smarrigt ut (som vanligt!)
Och jo, det var i Avaberg. Mamma har ju flyttat dit nu, till en något renoverad skidstuga!
Trackback