Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter 6 dagar på resande fot. Det har varit underbart skönt och man kan inte annat säga än att Fjordnorge är fantastiskt vackert. Vi har promenerat, åkt båt, ätit god mat, skrattat, haft djupa diskussioner, druckit vin och myst under filtar utanför husbilen en bra bit in på natten.

Här kommer en av de 620 bilderna, fler kommer sen!

Middagstipset!

Det här har säkert många människor som "snabbmat" redan men, om någon mot förmodan skulle ha missat det så kommer här ett tips på smarrig och snabb mat, potatissallad och rostbiff!



Semester och jobb.

Det började med att vi, Lina och Gotte med barn skulle fara och campa i Sundvsall men slutatde efter en kvälls surr med en husbilssemester till Norge. Och nej Ullis, hur mycke jag än vill och hur mycket jag än preppat mina medresenärer så är det tydligen för långt att åka dit där du bor. Vi kommer iaf att åka på torsdagkväll och komma hem på tisdag då den årliga syskonträffen går av stapeln här. Det ska bli otroligt skönt att komma hemifrån en stund och bara tänka på något annat än 12 mm skruv, 2"2  och placering utav väggutag. Att bara umgås med goda vänner, mysa med barnen, äta god mat, se den vackra naturen och surra och dricka vin långt in på nätterna. Lovely!

Annars? Johan sitter i skrivande stund och firar med en öl att all gips i detta hus nu är färdigsatt. Jag firar inte med öl för jag tycker inte om öl. Jag firar med lakrits för det är smarrigt!

I dag har jag varit in till stan med älskade Lisa. Vi lunchade, var på polarn och pyret alldeles för länge, strosade och ringde företaget som sköter sms-parkeringen.

Jag skulle smsparkera men fick ingen bekräftelse på att det var betalt och två sms senare ringde jag upp företaget och såhär i efterhand tycker jag mest synd om killen som jag pratade med för jag tror han var förståndhandikappad, på riktigt alltså. Det hördes på rösten och även intelligensnivån tydde på samma sak.
Konversationen såg ut ungefär som följande:

Jag: Hej, jag har en fundering. (Berättade att jag inte fick någon bekräftelse)
Han: Jaaaaaasså, det läääääät koooonstigt.
Jag: Ja, det tycker jag med.
Han: Hur haaaar du skriiiivit dååååå?
Jag:  Precis som det står på lappen, reg. nummret och skickat det till 72393.
Han: Jaaamen prefixet då?
Jag: Eh, va?
Han: Du måste ju skriva prefixet ocksååååå.
Jag: Vad fan är prefix?
Han: Ett nummer.
Jag:  Zonnummer?
Han: Ja.
Jag: Men då skulle det va en hyffsat bra idé att sätta ut det också...
Han: Hmm, vars äääär du någonstaaans?
Jag: I Umeå, på kajen.
Han: Ehh, (Han mumlar) uuuumestan, musikaaanten, parketteeen o.s.v. Jag ser här att deeet finns ingen kaj i Uuumeå!
Jag:  Jomen jag tror det ser du, jag är ganska säker faktiskt.
Han: Hmm, jag kanske kan ringa dig om en timmeeee?
Jag: Tror du jag kommer stå här en timma? Nja, jag fixar nog det här själv hörredu. Ajöken.


I dag pratade jag för övrigt med min chef om när jag ska börja jobba, 3 sep. SHIT, vad påtagligt det blev! Det känns verkligen vemodigt men, det blir nyttigt för både Johan och Noel att få lite tid med varann. Jag jobbar ju dessutom bara natt så han kommer ju knappt hinna märka att jag är borta!

Nä, dags att gå i säng. Imorgon ska husbilen packas och Theo grattas!

Natti!

Lillhanden!

Beslut taget ang. sängbord!




Update!


Bilder från Vännäsdagarna!

Smarrig drink!


Lina!
e!

Lundström och Gotte!


Ante mitt i en koversation och Lisa med finmagen!



En del av gänget!


Gotte och Storchen!


Vicke i sitt esse!


Musikdiggarna!

Middagstipset!



6 port
6 dl pasta
1 halv isbergssallad
8 stora färska champinjoner
1 halv gurka
1 rödlök
3 avocado
3 ägg
1 burk kräftstjärtar i lag

Koka pastan och skär medan resterande ingridienser i lagomt stora bitar. Blanda när pastan är klar allt i en stor skål och garnera med ägg. Jag gjorde en dressing till med creme fraiche, flingsalt, peppar och chilikrydda.
Supersmarrig lunch!

Noel prövar äta själv.

Mmhm, vad är detta?


Men shit, vad är det egentligen?


Okej, ett försök till.


Trevligt att leka med iaf!

Long time, no seen (igen).

Det har varit en körig vecka med kompishäng, vännäasdagarna med förberedelser (och allt vad det betyder), Johans födelsedag m.m. men, nu är jag nog tillbaka på banan igen. Jag har så många inlägg att skriva att jag inte vet vars jag ska börja!

Jag börjar med förra onsdagen. Jag och Vicke skulle på LC men det blev inställt p.g.a dålig väder så vi tog saken i egna händer och for til sandtaget och släppte dom i stället! Här kommer lite bilder!










Jag är otålig och Noel är storkillen!

Vad har då hänt sedan sist?
I helgen har vi varit på min mosters 50-årskalas och så har vi haft Lisa och Andréas på middag. En mycket trevlig och effektiv helg, om än i lite kallaste laget! (Aldrig blir man nöjd) Med effektiv menar jag på att att vi har varit flitiga här hemma. Vi har gjort altanräcket klart, nu ska det bara målas. Johan och Danne har spånat, gipsat, plockat skrot, varit på tippen m.m. och jag har städat, plockat, diskat, tvättat, lagat mat, sytt och varit med Noel förstås.
Jag väntar otåligt på att en del saker i tvättstugan som jag inte klarar av själv ska bli klara. T.ex. att blandaren ska kopplas in, att elen ska dras klart så man får in spottarna under skåpen, att maskinerna ska kläs in, att foder ska sättas o.s.v. Det skulle kännas så skönt att ha det helt klart.

Annars då? Noel har för er som är intresserade kissat på pottan för första gången i dag, storkillen!
På onsdag är det LC med Cindre så, då ska vi såklart dit! Torsdag är det nagelfix och så ska jag se om jag kan få tag på någon klipptid också.

Till helgen är det årets happening, vännäsdagarna! Jag hoppas det blir lika trevligt som vanligt!


Storkillen!


Middagstipset!




I bland när man vill att det ska gå riktigt snabbt då är detta helt perfekt!

4 port.
2 fp bacon
10 färska champinjoner
1 burk smaksatt creme fraiche (jag tog karljohan/timjan)
4 port pasta

- Koka pastan enligt anvisning.
- Fräs champinjonerna i lite smör och salta.
- Knaperstek baconet och krydda med peppar och lägg på hushållspapper för att rinna av.
- Blanda allt i en skål och rör i burken med creme fraiche.

Servera med sallad till!

Sneak peak på altanräcket!


RSS 2.0